Skip to content
Upcoming

Rumored: Nike X Parra 2018

5 februari 2018 13:46
Rumored: Nike X Parra 2018
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Nike en Piet Parra, een combinatie die voor de meeste sneakerliefhebber meer dan bekend is. Het rijtje met samenwerkingen gaat misschien wel uitgebreid worden dit jaar. 2 februari kwam er via het Instagram account van py_rates een bericht naar buiten dat er een Nike X Parra 2018 collectie aan zit te komen. Het zou gaan om een Air Max 1 en een Air Zoom Spiridon. Beide schoenen zullen een White/Multi Colour colorway krijgen. Een datum is niet bekend, maar de Nike X Parra 2018 collectie word ergens midden 2018 verwacht. Hoe betrouwbaar het is, dat is nog even afwachten, maar we hopen dat deze collab er gaat komen! Hou voor updates Sneakerjagers in de gaten.

Dit geeft ons wel een goed excuus om eens te kijken naar afgelopen Nike X Parra releases. De afgelopen Nike X Parra zijn altijd exclusief geweest en hebben altijd in de belangstelling gestaan van veel sneaker liefhebbers. De resell prijzen zijn dan ook zeer hoog, een paartje Nike Air Max 1 Amsterdam tikt als snel de €1400,- aan oplopend tot €2000,-!

Nike Air Max 1 “Albert Heijn”

In 2005 kreeg Piet Parra kans om een collaboration aan te gaan met Nike. Parra ontwierp een Air Max 1 in de kleuren de Albert Heijn: oranje, blauw en wit. Omdat Albert Heijn de huiskleuren destijds aan had gepast kon deze release niet meer door gaan. Toch zijn er een 24 tal paar verspreid en gaan er geruchten dat Nike heeft geprobeerd alle schoenen terug te roepen. Resell prijzen zijn moeilijk te bepalen door het geringe aanbod, vorig jaar is een paar voor ongeveer €15.000,- verkocht.

Nike Air Max 1 “Amsterdam”

De sneaker die wel gereleasd werd in 2005, is de Air Max 1 “Amsterdam”. Niet gebaseerd op een oer-hollandse supermarktketen maar gebaseerd op het wereldwijd bekende ‘Red Light District” in Amsterdam. De sneaker bestaat uit de herkenbare kleuren roze, bruine en blauwe en verschillende heeft Amsterdamse details zoals “Amsterdam is king” op de heel. Resell prijzen liggen gemiddeld tussen de €1000,- en €2000,- afhankelijk van maat en staat.

Nike Air max 1 “Patta X Parra”

Voor het 5 jarige bestaan van Patta Amsterdam werden er 5 paar Air Max 1 gereleased. In deze collectie zat ook een samenwerking tussen Nike, Patta en Parra. Bestaand uit de kenmerkende Parra kleuren en badstof detail was het een instant hit. Resell prijzen liggen tussen de €2500 en oplopend tot €3000,-  afhankelijk van maat en staat.

Nike Air Maxim 1+ “Lonely Losers”

In 2009 kwam Nike met een moderne versie van de welbekende Air Max 1 namelijk de Air Maxim 1+. Kort na de introductie kwam er een samenwerking met Piet Parra. Bestaand uit de typische Parra kleuren en Parra inleg zolen. Door het model was dit niet zo’n doorslaand succes als de eerdere Air Max 1 releases. Door dat deze release ook minder limited was zijn de huidige resellprijzen lager dan de andere collabs tussen Nike en Parra. Er staat nu een paar op Ebay voor €230,-.

Nike Air Max 95 “Running Man”

Begin 2009 releasede Nike samen met Parra de Air Max 95 “Running man”. De combintatie Nike en Parra was ondertussen een bekende samenwerking, met de Air Max 1 Amsterdam als hoogtepunt. Nu kwam er een nieuwe release op de Air Max 95. De typische kleuren van Parra werden weer gebruikt evenals een konijnenpoot in Parra stijl op de tong van de schoenen. De schoen word niet vaak aangeboden, op dit moment staan er 2 paar te koop op Ebay voor ongeveer €650,- en €800,-.


Nike Air Max 1 ‘Parra’ 2018

Releasedatum: Verwacht midden 2018
Prijs: €TBA,-
Colorway: White/Multi Color
Stylecode: AT3057-100


Nike Air Zoom Spiridon ‘Parra’ 2018

Releasedatum: Verwacht midden 2018
Prijs: €TBA,-
Colorway: White/Multi Color
Stylecode: AV4744-100


Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date