Skip to content
Upcoming

Rich Paul vertelt het verhaal achter zijn New Balance 550

9 december 2021 14:39
Rich Paul vertelt het verhaal achter zijn New Balance 550

Rich Paul heeft samen met New Balance gewerkt en brengt een NB 550 uit. De sportmakelaar staat bekend om zijn vertegenwoordiging van basketballers als Lebron James en Chris Paul in zijn eigen agency genaamd ‘Klutch Sports Groups’. In een interview met Complex, vertelt hij over de samenwerking met New Balance en wat de collab betekent voor hem en de sport community.

Rich Paul x New Balance

Sportmakelaar Rich Paul heeft voor het eerst samengewerkt met New Balance en komt met zijn eigen 550. De New Balance 550 kwam in 1989 voor het eerste op de markt, maar werd niet meteen me open armen ontvangen. In die tijd waren de hardloopmodellen als de ‘990’ en ‘1500’ erg populair. De basketbalschoen ‘550’ sloeg niet bij iedereen aan, behalve in Europa.

Rich Paul New Balance 550
Foto van Complex

Nu, zo’n 30 jaar later, is het model terug van weggeweest. Het retro paartje werd door kledingwinkel Aimé Leon Dore opnieuw op de markt gezet en sindsdien zijn er steeds meer paartjes uitgebracht. Zo ook de samenwerking met Rich Paul, waarin het paartje een crème met blauwe make-over heeft gekregen. Rich heeft zelf veel affiniteit met basketbal en de sportwereld hieromheen. Deze samenwerking is dan ook erg belangrijk voor hem.

Voor iemand die opgroeide in de tijd van de eerste release van de New Balance 550, heeft de sneaker een nostalgisch gevoel voor Rich. De collab heeft de naam van Rich Paul op de schoen staan, maar zelf ziet hij het niet als zijn eigen schoen: “This is to encourage kids to dream bigger and to find their balance”. Met zijn sneaker wilt hij opkomen voor de jeugd.

Een sneaker voor de jeugd

Met de 550 wilt Rich een weg creëren voor de jeugd. “In a time like today, in which everything on social media is a right-now type of environment”, vertelt Rich. “I worry about our kids today, given the fact that there’s so much shown, but there’s no pathway to get it, you know?” Volgens hem is het belangrijk om de kinderen ook te laten zien dat het eindresultaat niet het belangrijkste is, maar vooral de weg hier naar toe.

In een gesprek met Complex vertelt de sport makelaar dat hij het belangrijk vindt om een voorbeeld te zijn voor de jeugd. “I think that I like to do things [that are] purposeful and impactful. And, in this case, there’s this idea of success and what that really means.” Volgens hem is er een bepaald beeld over succes en probeert de jeugd dit na te streven, zonder dat zij hierin een voorbeeld in hebben.

“I felt like it was an opportunity for us to encourage the youth, and to really inspire them that their thoughts do have value, their wants are achievable and attainable, their dreams are definitely reachable”, aldus Rich. Met de collab probeert hij jongeren aan te moedigen en hierin een voorbeeld zijn. “I want them to not be discouraged, to really believe in whatever they think they can be. You can actually be that, and I’m living proof of that.”

De 550 voor Rich Paul

De samenwerking met New Balance was voor Rich iets waar hij niet lang over moest nadenken. “It was a no brainer for me, honestly.” Hij en Chris Davis, chief marketing officer van New Balance, zijn al langere tijd vrienden. Ook is Rich groot fan van de boodschap die het merk probeert over te brengen en heeft zelf affiniteit met de New Balance 550.

New Balance 550 Rich Paul
Foto’s van New Balance

“Well, I think the 550 is nostalgic. If anybody knows me, I’m really an old soul in a lot of ways”, vertelt Rich. “I grew up in that late ’80s, early ‘90s type of feel.” Daarnaast was Rich op jonge leeftijd al groot fan van sneakers en nam hij bus trips om kicks te halen. Ook merkte hij op deze leeftijd al dat het opbouwen van relaties erg belangrijk was en stapte hij vaak op de manager van een sneakerwinkel af om een gesprekje te voeren.

“At such a young age, I’m 12 and 13 years old, building those relationships with those guys, and having to, where they actually followed through”, vertelt hij tegen Complex. En nu, zo’n 25 jaar later, heeft hij zijn eigen New Balance collab en is de cirkel rond. “It’s just something authentic to me”, vertelt hij over de sneaker.

New Balance 550 Rich Paul
New Balance 550 Rich Paul

De sneaker heeft een crème met donkerblauwe colorway. Het retro paartje heeft de naam van de sports agent op de tong staan en heeft het N-logo op het middenpaneel. Dit kleurenschema was de eerste die Rich uitkoos en is volgens hem geschikt voor iedereen. “Everyone can wear it, the palette of it, you can match it with pretty much anything in terms of the base”, aldus Rich.

Rich Paul x New Balance 550 'Unc'

BB550RP1 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders