Skip to content
Upcoming

Release reminder: UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 Pack

22 november 2023 14:28
Release reminder: UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 Pack

ASICS heeft zijn krachten gebundeld met het Zuid-Koreaanse merk UNAFFECTED voor een herinterpretatie van de Gel-Kayano 14. Deze samenwerking brengt UNAFFECTED’s frisse perspectief op de retro-hardloopschoen naar voren. Hierbij komt de nostalgische sneaker opnieuw tot leven met zijn esthetiek uit het einde van de jaren 2000.

UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 ‘Dark Shadow’

De ‘Dark Shadow’ uitvoering krijgt vorm met een zwart gebreide mesh basis, overdekt met glanzend zwart lakleer. Daarnaast bedekt sprankelend zilver leer de neus. Verder leidt een snelveter systeem naar de tong met daarop een rubberen ASICS-logo.

Natuurlijk zijn de kenmerkende Tiger Stripes langs de zijkanten terug te vinden. Tot slot bevindt zich onder de voet een GEL-tussenzool die de hele lengte beslaat, boven een rubberen buitenzool.

UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 'Dark Shadow'
UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 'Dark Shadow'

UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 ‘Bright White’

De volgende uitvoering, de ‘Bright White’, komt tot leven met een witte gebreide mesh basis. Dit wordt gecombineerd met glanzend zwart lakleer bij de hiel, terwijl puur wit leer de teen omhult. Ook hier vinden we het snelveter systeem, het ASICS-logo en de Tiger Stripes terug.

UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 'Bright White'
UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 'Bright White'

UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 ‘Posy Green’

De laatste variant, de ‘Posy Green’, bestaat uit een groene gebreide mesh basis, aangevuld met glanzend zwart lakleer bij de hiel. Daarnaast is de teen gehuld in glanzend groen leer. Opnieuw zijn de traditionele veters vervangen door de handige toggle-schakelaar en zien we een GEL-middenzool over de hele lengte, geplaatst boven de rubberen buitenzool.

UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 'Posy Green'
UNAFFECTED x ASICS Gel-Kayano 14 'Posy Green'

Alle drie de sneakers uit de UNAFFECTED x ASICS samenwerking zijn vanaf 24 november 2023 vanaf 00:00 uur verkrijgbaar. Je kunt de sneakers scoren via de website van ASICS en verschillende retailers. Een compleet overzicht van verkooppunten vind je hier.