Skip to content
Newsfeed

Release reminder: Nike Book 1 ‘Light Orewood Brown’

16 februari 2024 19:19
Release reminder: Nike Book 1 ‘Light Orewood Brown’

De Nike Book 1 ‘Light Orewood Brown’ in samenwerking met basketballer Devin Booker dropt op 17 februari 2024. De sneaker is de perfecte combinatie van sport en lifestyle en haalt inspiratie uit klassieke modellen als de Air Force 1, de Blazer en Air Jordan 1 High. Lees hier meer over Bookers verhaal achter het silhouet en mis de release niet.

Devin Booker

In 2023 kondigde Nike de samenwerking met Amerikaanse basketbalspeler Devin Armani Booker aan. De profspeler speelt sinds zijn achttiende in de NBA, de grootste basketbalcompetitie in Amerika. In de NBA drafts van 2015 werd hij geselecteerd door de Phoenix Suns. In 2017 was hij met zijn 20 jaar de jongste speler die meer dan 60 punten scoorde in een wedstrijd.

Devin Booker
Bron Aaron Ontiveroz

Ruim negen jaar na zijn deal met de Phoenix Suns is Booker nog altijd loyaal aan zijn club. In 2022 tekende hij een miljoenendeal die hem voor de komende vier jaar voor Phoenix zou laten spelen. Zijn talent viel ook op bij Nike die hem in 2023 een contract aanbood. Booker kreeg de kans zijn eigen sneaker te ontwerpen: de Nike Book 1.

Signature sneaker

De eerste colorway die van het silhouet verscheen was de ‘Chapter One’, een colorway die van top tot teen oranje kleurde. Booker had al diverse samenwerkingen met Nike op zijn naam staan, maar had nog geen signature silhouet. De Nike Book 1 ‘Chapter One’ was een groot succes en verscheen zelfs aan de voeten van Drake tijdens zijn ‘It’s All a Blur’ tour (2023).

Nike Book 1
Beeld Nike
Nike Book 1

Booker’s inspiratie voor zijn signature sneaker, komt voornamelijk uit voorgaande Nike klassiekers als de Air Force 1, Blazer en Air Jordan 1. De Nike Book 1 heeft een strak en ingetogen design dat moeiteloos lifestyle en sport omarmt.

Een andere inspiratiebron voor Booker’s sneaker is zijn eigen Chevy Blazer K5 uit 1972, die Booker de bijnaam ‘Uncle Larry’ heeft gegeven. Naast een passie voor sneakers en basketbal is Booker ook groot liefhebber van vintage auto’s, iets wat ook op zijn Instagram te zien is.

Nike Book 1 ‘Light Orewood Brown’ l FJ4249-100

Op 17 februari 2024 verschijnt de tweede colorway van het Nike Book 1 silhouet; de ‘Light Orewood Brown’. De sneaker heeft in tegenstelling tot zijn voorganger een ingetogen colorway. De sneaker combineert verschillende beigetinten. Het bovenwerk gebruikt de materialen leer, mesh en nubuck.

Nike Book 1 'Light Orewood Brown'
Nike
Nike Book 1 'Light Orewood Brown'

De sneaker combineert de kleuren ‘Light Orewood Brown’, ‘Sesame’, ‘Baroque Brown’, ‘Sail’ met oranje details. De Nike Book 1 heeft een zachte, comfortabele voering die de voet voldoende support biedt bij iedere stap. Over het silhoeut zijn diverse details geplaatst die hinten naar de samenwerking met de Phoenix Suns’ Pointguard.

Nike Book 1 'Light Orewood Brown'
Nike Book 1 'Light Orewood Brown'

Op de tong is het Book 1 logo te zien. Op de hiel is de term ‘Chapter 1′ geplaatst en op de binnenkant van de tong zien we de initialen van Devin Booker. Tot slot zien we op het hiellipje, dat doet denken aan pagina’s van een boek, staat Bookers geboortejaar ’96’.

Nike Book 1 'Light Orewood Brown'
Nike Book 1 'Light Orewood Brown'

Drop

De Nike Book 1 ‘Light Orewood Brown’ dropt op 17 februari 2024 om stipt 09:00 uur bij Nike en diverse retailers. Bekijk alle retailers waar je dit paar kunt scoren hiernaast. Mocht je de release toch gemist hebben, neem dan een kijkje bij de diverse martkplaatsen waar de sneaker te verkrijgen is na zijn release.

Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en mis nooit meer een release. Ontvang push notificaties van je favoriete releases, sneaker steals en deals.