Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Orange Lobster’

3 december 2022 19:33
Release Reminder: Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Orange Lobster’

Op maandag 5 december 2022 wordt om 09.00 uur ’s ochtends de Concepts x Nike Dunk SB Low Lobster serie uitgebreid met een oranje colorway. Nike en Concepts werken al sinds 2008 samen aan de collectie. De ‘Orange Lobster’ is inmiddels de vijfde colorway van het duo. Lees hier meer over de Concepts x Nike Dunk SB LowOrange Lobster‘!

Concepts x Nike Dunk SB Low

De Lobster serie is gebaseerd op één van de beroemdste exportproducten van het noordoosten, de kreeft. Wanneer mensen Boston bezoeken zullen velen denken aan het eten van kreeft. De Dunks zijn daarom meer geïnspireerd op de consumptie van kreeften dan op de kreeft zelf. De Nike Dunk SB Low is inmiddels al een aantal keer in een nieuw jasje is gestoken.


Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Red Lobster’

In 2008 kwam de eerste colorway uit: de ‘Red Lobster’. De sneaker heeft een leren bovenwerk in een rode kleur met een donkere Swoosh, milde gespikkelde details en een blauwe rubberen strap rond de teen.

Nike SB Dunk Low Concepts Red Lobster

SB Dunk Low 'Red Lobster' (2008)

313170-661 · Prijs vanaf €4.457,-

Naar alle aanbieders

Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Blue Lobster’

De ‘Blue Lobster’ kwam uit in 2009 en is geïnspireerd op de zeldzame Blue Lobsters, die werden gevonden door de vissers aan de oostkust. Deze Nike SB Dunk Low heeft een Nightshade lederen basis met gespikkelde Dark Slate overlays. Net als het vorige paartje heeft ook deze een strap rondom de teen.

Nike SB Dunk Low Concepts Blue Lobster

SB Dunk Low 'Blue Lobster' (2009)

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Green Lobster’

Een aantal jaar later, in 2018, kwam de ‘Green Lobster’ uit. Wat een mengelmoes is van de blauwe colorway en een gele (die alleen voor family en friends is uitgebracht). Het bovenwerk komt in een mix van groene tinten. Voor het contrast heeft de sneaker een witte voering en een zwarte tussenzool met felgroene buitenzool.

Nike SB Dunk Low Concepts Green Lobster

Concepts X Nike SB Dunk Low Pro 'Green Lobster'

BV1310-337 · Prijs vanaf €687,-

Naar alle aanbieders

Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Purple Lobster’

Na negen jaar kwam het merk terug met de ‘Purple Lobster’ die ook in 2018 verscheen. Het is een paarse colorway die de rode en de blauwe kleurstelling samensmelt.

Nike SB Dunk Low Concepts Purple Lobster

Concepts X Nike SB Dunk Low Pro QS 'Purple Lobster'

BV1310-555 · Prijs vanaf €942,-

Naar alle aanbieders

Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Orange Lobster’ | FD8776-800

De ‘Orange Lobster’ heeft de kleur van een gekookte kreeft gekregen. In vergelijking met de andere colorways, doet deze waarschijnlijk het meeste denken aan een kreeft. Daarnaast is Concepts ook geïnspireerd geraakt door Salvador Dali, hij geloofde dat het combineren van twee ongerelateerde objecten de geheime verlangens van het onbewuste kon onthullen.

Concepts x Nike Dunk SB Low 'Orange Lobster'
Concepts x Nike Dunk SB Low 'Orange Lobster'

De sneaker komt met een leren bovenwerk in verschillende tinten oranje, een zwarte tussenzool met oranje stiksels, een oranje buitenzool en een bib-thema voering en inlegzool.

Concepts x Nike Dunk SB Low 'Orange Lobster'
Concepts x Nike Dunk SB Low 'Orange Lobster'

Een opvallend detail is de rubberen elastische strap die rondom de teen loopt, dit verwijst naar hoe kreeftenscharen worden vastgebonden wanneer ze worden gevangen. De tong heeft een witte kleur gekregen met oranje accenten en ook de hiel tab kleurt oranje met Nike branding in het wit.

Concepts x Nike Dunk SB Low 'Orange Lobster'
Concepts x Nike Dunk SB Low 'Orange Lobster'

Als kers op de taart komt het paartje met een exclusieve Concepts boxing, met Dali’s beroemde ‘Lobster Telephone’ geprint op de voorkant. Ook zal elke schoen worden geleverd met aangepaste banden, zilver als symbool voor het 25-jarig bestaan van Concepts en een smaragdkleur als symbool voor het 20-jarig bestaan van Nike SB.

Release

De Concepts x Nike Dunk SB Low ‘Orange Lobster’ zal gaan droppen op 5 december 2022. De sneaker zal om stipt 09:00 uur ’s ochtends in de verkoop gaan, vergeet dus niet om je wekker te zetten. Wanneer je op de button hieronder klikt zul je worden doorverwezen naar de website van Nike.