Newsfeed

Reebok brengt Eames de sneakerwereld in

21 oktober 2021 10:18
Reebok brengt Eames de sneakerwereld in

Reebok gaat samenwerken met Eames Office. Eames Office is het designbureau van Charles en Ray Eames die aan het einde van de twintigste eeuw zijn overleden.

Het echtpaar hield van architectuur en interieur. Samen hebben zij meubels en gebouwen ontworpen met als doel om meer plezier in het leven te vinden. De samenwerking met Reebok deelt hetzelfde doel.

Eames x Reebok Club C

In de collectie van Reebok en het designbureau zitten vijf verschillende colorways, waarvan één voor Friends & Family. Twee van deze paartjes hebben een simpeler design.

De simpelere Club C’s zijn te koop in het zwart en in het wit. Het lederen bovenwerk is volledig bedekt met deze kleuren. Op de zijkant staat het logo van Eames. De branding en buitenzool van beide paartjes zijn grijs zodat er meer contrast in het ontwerp zit.

De andere twee Club C’s die verkrijgbaar worden voor het publiek hebben een artistieker design. In 1947 creëerde Ray Charles een textielprint waar stippen met elkaar verbonden. Eén colorway heeft deze print over het gehele bovenwerk. Het andere kleurenschema is bedekt met een schilderij van Ray die zij in 1939 heeft gemaakt.

De zwart en witte Eames x Reebok Club C’s zijn verkrijgbaar op de website van Reebok. De releasedatum van de twee artistieke Club C’s is nog niet bekend. Wil jij op de hoogte blijven van deze samenwerking? Volg ons dan op Instagram en houd de releasekalender in de gaten.

Eames x Reebok
Eames x Reebok
Eames x Reebok
The Turnover