Skip to content
Upcoming

Puma komt met zijn eerste vrouwelijke basketbal collectie

24 november 2021 12:00
Puma komt met zijn eerste vrouwelijke basketbal collectie

Puma komt met zijn eerste vrouwelijke basketbal collectie en deze is speciaal ontworpen door June Ambrose. De ‘High Court’ basketbal collectie bestaat uit 25 stijlvolle items en zijn vanaf 1 december 2021 verkrijgbaar.

June Ambrose

June Ambrose is een award-winning creative director, styliste, kostuumontwerpster en ondernemer. In 2020 sloot June zich aan bij de Puma familie als creative director en heeft ze met Serena Williams in een hoop projecten samengewerkt.

June Ambrose
Image by PUMA

Daarnaast staat de onderneemster ook bekend om haar impact op cultureel gebied. Zo staat ze bekend om haar kledingstijl en heeft ze een hoop kostuums mogen ontwerpen voor verschillende muziekvideo’s van hip-hop artiesten als Missy Eliot, P Diddy en Jay Z.

Met haar ontwerpen heeft June een indruk achtergelaten in de modewereld en heeft ze de basis gelegd voor vele trends die wij tot op de dag van vandaag nog steeds zien. Ook opende June een hoop deuren voor andere gekleurde stylisten en heeft zij een brug weten te bouwen tussen luxe Europese modehuizen en hiphopartiesten.

De ‘High Court’ collection van Puma en June Ambrose

Nu brengt de styliste samen met Puma een nieuwe collectie uit. De ‘High Court’ collectie is de eerste vrouwelijke basketbal collectie van Puma en bestaat uit 25 stijlvolle items. De samenwerking werd door middel van een campagnevideo bekend gemaakt, met WNBA-speelsters Katie Lou Samuelson, Jackie Young, Breanna Stewart en Skylar Diggins-Smith.

Met deze samenwerking proberen June en Puma sport te combineren met mode en stijl. “I’m trying to redefine what it means to be stylish in sport,” vertelt de ondernemer tijdens een interview met Vogue. “I wanted the collection to be bold and impactful, to speak to the foundation of what a player needs off and on court, but through a stylized lens.”

Puma basketbal collectie

Zo bestaat de collab uit een aantal sportieve kledingstukken, sneakers en accessoires. Deze items zijn niet alleen ontworpen voor op het basketbalveld, maar kunnen ook gedragen worden in hedendaagse outfits. Daarnaast zijn de oversized rugby sets uniseks en geïnspireerd op de stijlen uit de jaren 90.

Puma basketbal collectie
Images by PUMA

The Drop

De ‘High Court’ collectie van Puma en June Ambrose zal op 1 december 2021 gereleased worden. De items zullen verkrijgbaar zijn bij de Puma Flagship store in New York en website.