Skip to content
Newsfeed

PUMA Clyde OG viert 50 jaar met End collab

25 januari 2023 16:26
PUMA Clyde OG viert 50 jaar met End collab

Het iconische Clyde silhouet van PUMA viert binnenkort zijn 50e verjaardag. Het model heeft een retro uitstraling en is al jaren een fan favourite bij PUMA liefhebbers. Sneaker boutique END. viert het jubileum van de sneaker met drie colorways. Het END. x Puma Clyde pack wordt op 27 januari 2023 gereleased.

END. Clothing

Het ontstaan van de Clyde OG

De PUMA Clyde kwam voor het eerst uit in 1973 en kenmerkte als een van de eerste samenwerkingen tussen een sportmerk en atleten. De sneaker heeft zichzelf weten te verplaatsen van sportschoen tot een echte classic binnen de sneaker community. Om dit te vieren, brengt PUMA op de 27e van januari 2023 de schoen voor zijn 50e verjaardag terug in een samenwerking met END.

Als je denkt aan bekende sporters en signature schoenen, denk je zonder enige twijfel aan Michael Jordan en alles wat hij met zijn sneakerlijn heeft weten te bereiken. Toch waren er voor Jordan ook sporters die een eigen schoenen deal hadden. Basketballer Walt Frazier was hier een van de eerste van.

50 jaar lang de PUMA Clyde

De test of time doorstaan is niet voor iedereen weggelegd. Sneakers evolueren en de cultuur er omheen ook. Fans van PUMA zien de Clyde dan ook als een echt iconisch silhouet, juist omdat deze sneaker al 50 jaar lang relevant is binnen de sneakercultuur. Om deze reden brengt PUMA de schoen terug in een samenwerking met END. Het pack komt met 3 verschillende colorways.

PUMA Clyde x End.

De schoen wordt uitgebracht in drie verschillende kleuren. Zowel in: ‘Red Ivory’, ‘Navy Ivory’ en ‘Pine Green’. Alle drie de colorways zijn voorzien van suéde en zijn tot leven gebracht met verschillende details. Hieronder valt de PUMA Formstrip, met goud bewerkte toevoegingen zoals het END. logo op de hiel en het Clyde logo op het middenpaneel.

Per paar van de samenwerking zijn er 300 gemaakt. Dit betekend dat de release ongelofelijk gelimiteerd is en dus een must-have zal zijn voor de die hard fans en de verzamelaars van PUMA. Op de hiel is in het goud gezet welk exemplaar je in handen hebt. Om het eerlijk te houden onder de fans, wordt er per paar een Raffle geopend. De raffles zijn nu al geopend bij END.

Voor meer info over de PUMA Clyde OG X END. kan je gaan naar de website van END. via de knop hieronder. Als je up-to-date wilt blijven met de laatste sneaker releases, ga dan naar onze releasekalender.