Skip to content
Sustainability

P448 maakt sneakers van koraalduivelleer

9 januari 2023 15:46
P448 maakt sneakers van koraalduivelleer

Duurzaamheid is een veel besproken onderwerp in de modewereld. Het is belangrijker dan ooit om de aarde een handje te helpen. Daarom maken steeds meer merken gebruik van kunstleer en gerecyclede materialen. P448 heeft een andere creatieve oplossing gevonden die twee vliegen in één klap slaat. Lees hier meer over het merk en de oplossing!

P448
P448
Foto’s van P448

P448

P448 is opgericht in 2014, door Marco Samorè en Andrea Curti, het is een Italiaans schoenenmerk, voor mensen die het leven moedig en onbevreesd leven. Het merk is gespecialiseerd in sneakers voor mannen en vrouwen, die allemaal gemaakt, ontworpen en gefabriceerd zijn in Italië. Wat iets zegt over de hoogwaardige kwaliteit van de ontwerpen! Over elk detail is zorgvuldig nagedacht en materialen zijn secuur uitgekozen.

Daarnaast staat ook het onderwerp duurzaamheid bij dit merk centraal. Momenteel biedt P448 verschillende duurzame collecties zoals de: Re:new leer, Recycled Suede en veganistische collectie.

De Re:new collectie vermindert de impact op het milieu met 80% en de Recycled Suede collectie gaat een eco-duurzaam proces door die in vergelijking met standaard looiprocessen, het waterverbruik vermindert met 67%, chemicaliën met 29% en de waarbij de CO2-uitstoot wordt gehalveerd. Maar dit is niet het enige probleem waar zij een oplossing voor hebben bedacht.

Koraalduivels

P448 komt namelijk met een collectie die gemaakt is van koraalduivelleer. De koraalduivel is een vis die voornamelijk aan de kust van Florida in de Atlantische wateren voor schade zorgt aan het koraalrif en de biodiversiteit. Van nature komen deze vissen niet in deze wateren voor, wat dus zou betekenen dat mensen het ras in het wild hebben uitgezet.

koraalvis

De vis zwom eerst alleen in de Stille Zuidzee en de Indische Oceaan. In de jaren 1980 werd de koraalduivel per ongeluk naar de Atlantische Oceaan gebracht voor de kust van Florida. In de afgelopen vier decennia is de lokale populatie geëxplodeerd tot de kusten van Brazilië, Spanje en alles daartussenin.

Het dier heeft geen natuurlijke vijanden, hierdoor kan de koraalduivel zich door het paren in een sneltempo vermenigvuldigen. Met als resultaat dat ruim 79 procent van het jonge zeeleven zal worden gedood, wat weer leidt tot een overgroeid rif dat wordt achtergelaten om te sterven.

Sneakers van koraalduivelleer

Het Italiaanse merk P448 heeft een oplossing bedacht om de Atlantische koraalriffen te redden. Van de huiden van de gevangen koraalduivels worden sneakers gemaakt, waardoor planten en andere dieren langer kunnen blijven leven.

P448
P448

Elke schoen is gemaakt van de huid van één koraalduivel, wat betekent dat elk paar schoenen tot 70.000 koraalvissen beschermt en daarnaast bijdraagt aan het herstellen en het in stand houden van de biodiversiteit van de oceanen.

De comfortabele en sportieve low-top koraalduivel sneakers zijn gemaakt van wit gerecycled leer in vijf kleuren waaronder rood, royal (blauw), bubblegum, zilver en zwart.

Ben je na het lezen van dit blog geïnteresseerd naar nog meer duurzame blogs? Neem dan vooral een kijkje op onze nieuwspagina via de button hieronder! Daarnaast kun je ook onze sustainable sneakerzoekmachine gebruiken om je favoriete duurzame paartje te shoppen.