Skip to content
Newsfeed

OTW by Vans kiest voor Sterling Ruby’s S.R. Studio als debuut collab

28 februari 2024 16:16
OTW by Vans kiest voor Sterling Ruby’s S.R. Studio als debuut collab

In juni 2023 maakte Vans bekend dat Vault by Vans een transformatie zou ondergaan tot OTW by Vans, met een hernieuwde focus op onder andere exclusieve samenwerkingen. Hierbij worden invloedrijke partners van het merk ingeschakeld om hoogwaardige items te creëren. Na de lancering van enkele stijlen uit seizoen 1 van OTW, onthult OTW by Vans nu in februari 2024 hun eerste samenwerking, waarbij Sterling Ruby’s S.R. STUDIO LA. CA. in de hoofdrol staat.

S.R. STUDIO LA. CA.

S.R. STUDIO. LA. CA. is een kleding- en accessoiremerk dat zich gedurende tien jaar heeft ontwikkeld door te experimenteren met textiel. Onder leiding van de kunstenaar Sterling Ruby brengen ze collecties uit die niet vastzitten aan seizoenen en geïnspireerd zijn op Ruby’s eigen kunstwerken, zoals zachte sculpturen, quilts en kledingstukken.

Sterling Ruby zegt over de collab: “I loved skating, I still do. Everything about it represents freedom to me. From the simple rituals of dropping in on a vert ramp or grinding over a curb, the act of skateboarding defies gravity and is in and of itself rebellious. This collaboration is a personal collaboration, the first S.R. STUDIO. LA. CA. collaboration.

De collab combineert de skategeschiedenis van Vans met het artwork van Sterling Ruby. Het resultaat? Een gloednieuw model genaamd ‘Clash the Wall’, dat is gebaseerd op vier klassiekers van Vans: de Old Skool 36, de Authentic, de Mid-Skool 77 en de Sk8-Hi. Er zullen twee colorways gaan droppen, waarbij elk paar is bedekt met monochromatische neonkleuren. Die een knipoog zijn naar het werk van Ruby en worden daarnaast geleverd met co-branded details.

De collectie van OTW by Vans en S.R. STUDIO. LA. CA. zal in beperkte oplage gaan droppen op 29 februari 2024 bij geselecteerde retailers en via de online kanalen van OTW by Vans. Wil je op de hoogte blijven van alle sneakerreleases? Download dan de Sneakerjagers app!

OTW by Vans
OTW by Vans
OTW by Vans
OTW by Vans
OTW by Vans
OTW by Vans