Skip to content
Staff Picks

Onze favorieten uit Filling Pieces hun Innovation Footwear lijn 🔥

13 juli 2021 21:00
Onze favorieten uit Filling Pieces hun Innovation Footwear lijn 🔥

Het Nederlandse modemerk Filling Pieces verdeelt hun schoenen in Signature Footwear en Innovation Footwear.

In de Signature Footwear lijn van het merk zitten de modellen die wat bekender zijn. In de Innovation Footwear lijn zitten nieuwe sneakers en schoenen. Ze gebruiken nieuwe technieken en materialen om deze schoenen te ontwerpen.

Om jou kennis te laten maken met de Innovation Footwear lijn van Filling Pieces hebben wij onze tien favorieten op een rijtje gezet. De eerste vijf zijn voor heren en de andere vijf voor dames. Scroll naar beneden om deze te bekijken. Wil jij zelf door de schoenen scrollen op de site van Filling Pieces? Klik dan op één van de twee knoppen hieronder.


1. Curb Fierce White

Eén van onze favorieten is de Curb Fierce White. Dit model hoort bij de Innovation Footwear lijn omdat het bovenwerk van nappaleer is gemaakt. De overlays zijn gemaakt van een neppe slangenhuid. Zo krijgt de sneaker een licht contrast in kleur, maar een duidelijk contrast in materiaal.

De schoen kost €300,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Curb Fierce White

2. Lux Radar Hike Navy

De Lux Radar Hike Navy combineert de hardloopschoen met elementen van wandelschoenen. Het bovenwerk is van nylon, mesh en nubuck leer. Door deze combinatie krijgt dit model een luxere uitstraling. De Radar buitenzool zorgt voor extra grip op de ondergrond.

De schoen kost €270,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Filling Pieces Innovation Footwear Lux Radar Hike Navy

3. Crease Runner Sprint Black

De Crease Runner Sprint Black heeft een uniek uiterlijk. Het bovenwerk is gemaakt van verschillende materialen zoals nylon, suède, nappaleer en nubuck leer. De rubberen buitenzool loopt niet alleen aan de onderkant van de voet, maar loopt ook deels door op de zijkant. Op de hak en op de tong staat het Filling Pieces logo.

De schoen kost €300,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Crease Runner Sprint Black

4. Team Mule Ox Blood/Navy

Filling Pieces focust zich niet alleen op sneakers, maar ook op andere schoenen. Eén van deze non-athletic schoenen is de Team Mule Ox Blood/Navy. Het bovenwerk van dit model is gemaakt van polido leer in twee kleuren. De buitenste helft is heel donker blauw, bijna zwart, en de binnenste helft is heel donker rood. Op de wreef zit een gesp van twee handen die elkaar schudden in het goud.

De schoen kost €350,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Filling Pieces Innovation Footwear Team Mule Ox Blood/Navy

5. Team Loafer Ox Blood

Naast muiltjes heeft het Amsterdamse merk ook loafers in hun Innovation Footwear lijn. De Team Loafer Ox Blood is met de hand gemaakt van Polido- en nappaleer. Op de toebox zit een varsity patch van Filling Pieces. Het thema van deze collectie was Support.

De schoen kost €350,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Team Loafer Ox Blood

6. Cross Sandals All Black

Om de zomer tegemoet te gaan heeft Filling Pieces de Cross Sandals All Black uitgebracht. Zowel de banden over de wreef en achter die hiel als de binnenzool zijn gemaakt van leer. Comfort en simpliciteit stonden centraal in dit design proces. Op de zijkant van de band staat het Filling Pieces logo in het zilver.

De schoen kost €170,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Filling Pieces Innovation Footwear Cross Sandals All Black

7. Lux Radar Kite Beige

De Lux Radar Kite Beige bestaat uit veel verschillende materialen. Het bovenwerk bestaat uit nubuck leer en canvas. De veteroogjes zijn gemaakt van stainless steel. Ook op deze Lux Radar zit de Radar buitenzool dat het merk zelf heeft ontworpen. Op de tong zit het logo van de Innovation Footwear lijn.

De schoen kost €260,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Lux Radar Kite Beige

8. Reaf Zinc White

Het ontwerp van de Reaf Zinc White is geïnspireerd op de F en de P van Filling Pieces. De overlays vormen deze letters op de zijkanten van de sneaker. Het bovenwerk van deze sneaker is van nappaleer met accenten op de neus en hiel van nubuck leer. Op de hiel en op de tong staat het logo.

De schoen kost €250,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Filling Pieces Innovation Footwear Reaf Zinc White

9. Classic Loafer Black

De Classic Loafer Black is een klassieke schoen voor in de zomer. Het bovenwerk is gemaakt van nappaleer. Op de wreef zit dezelfde gesp als op de muiltjes, twee handen die elkaar schudden. De buitenzool is ook gemaakt van leer. Dit zorgt ervoor dat de schoen steeds comfortabeler zal lopen.

De schoen kost €280,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Classic Loafer Black

10. Carabiner Heel White

We sluiten onze favorieten van Filling Pieces hun Innovation Footwear lijn af met de Carabiner Heel White. Dit is een unieke hak voor de dames. Door de de lange band, voor over de onderbeen, is dit model wat speelser. De tien centimeter hoge hak van dit model is gemaakt van een karabijn haak. Dit hint naar de architectuur geschiedenis van Guillaume Philibert, de oprichter van het merk.

De schoen kost €350,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Filling Pieces Innovation Footwear Carabiner Heel White

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs dagelijks in de gaten.