Skip to content
Newsfeed

Ontdek de Nike Air Ship SP ‘Every Game’ collectie

1 mei 2023 20:10
Ontdek de Nike Air Ship SP ‘Every Game’ collectie

Nike brengt een eerbetoon aan Michael Jordans bijgeloof om zijn gelukkig UNC shorts te dragen onder zijn Bulls shorts tijdens de training. Op 10 mei om 09:00 zal namelijk de Nike Air Ship SP ‘Every Game‘ collectie uitgebracht worden. De collectie zal bestaan uit de ‘Diffused Blue‘ en ‘Red Dune‘ colorways.

De UNC shorts, waar de sneaker op geïnspireerd is, worden ook wel gezien als de geluksbroekjes die MJ gedurende een groot deel van zijn carrière vergezelden. Nadat Michael Jordan de Tar Heels in 1982 naar het nationale kampioenschap had gebracht, dacht hij namelijk dat de broekjes waarin hij speelde hem geluk brachten. En toen MJ naar de NBA ging, bleven deze North Carolina Practice shorts hem volgen, weggestopt onder zijn Chicago Bulls outfit.

Nike Air Ship SP ‘Diffused Blue’

De Nike Air Ship ‘Diffused Blue‘ heeft een bovenwerk van wit leer. Dit wordt gecontrasteerd door premium blauw suède panelen op de eyestay, de enkelkraag en het Swoosh logo aan de zijkanten. Daarnaast beschikt het over donkerblauwe veters, een sail kleurige tussenzool en een verouderde blauwe buitenzool. Het design van de Diffused Blue wordt afgemaakt door het opvallendste element, namelijk het Every Game borduursel op de hiel.

Nike Air Ship SP ‘Red Dune’

Daarnaast is de Nike Air Ship ‘Red Dune‘ ontworpen in een Chicago Bulls geïnspireerde kleurenpalet. In tegenstelling tot de Diffused Blue colorway, zijn de materialen verwisseld en is het blauw dus vervangen door rood. Zo is gebarsten leer aanwezig op de hiel tab, kraag, Swoosh en eyestays. Verder neemt wit suède de rest van de sneaker over. Wel vinden we de “Every Game” tekst ook op de Red Dune colorway terug.

Volgens bronnen zal de Nike Air Ship SP ‘Every Game’ releasen op 10 mei om 09:00. Officiële release details moeten alleen nog aangekondigd worden door Jordan Brand. Houd daarom onze releasekalender en Instagrampagina in de gaten om 24/7 up-to-date te blijven!

Nike Air Ship PE SP "Red Dune"
Nike Air Ship "Red Dune"
Nike Air Ship SP "Red Dune"
Nike Air Ship SP "Diffused Blue"
Nike Air Ship PE SP "Diffused Blue"
Nike Air Ship "Diffused Blue"