Skip to content
Upcoming

Nike viert zijn 50th Anniversary met een uitgebreid programma

17 mei 2022 17:57
Nike viert zijn 50th Anniversary met een uitgebreid programma

Nike viert dit jaar zijn 50-jarige bestaan. Dit doet het merk met een uitgebreid programma waarin members profiteren van exclusieve acties. Ook komt Nike met de Spike Lee ‘Seen It All’ film, die ode brengt aan 50 jaar Nike. Tot en met 20 mei 2022 staan er verschillende activiteiten op het programma voor Nike Members.

I Seen It All

Het jaar 2022 is een groot jaar voor Nike. Modellen als de Air Max 1 en Air Force 1 vieren hun 35th en 40th Anniversary en ook het merk zelf viert zijn 50th Anniversary. Dit doet het merk op verschillende manieren. Zo kwam Nike op 16 mei 2022 met een mini film ‘I Seen It All’ in samenwerking met Shelton Jackson Lee, ook wel bekend als Spike Lee.

Spike Lee is een bekende regisseur met een hoop iconische films op zijn naam. Denk hierbij aan titels als ‘Do The Right Thing’, ‘She’s Gotta Have It’ en ‘Malcolm X’. In de film voor Nike blikt Spike Lee terug op de geschiedenis van Nike, terwijl zijn tegenschaakster, Zimmie, juist naar de toekomst kijkt.

In zijn bekende rol als Mars Blackmon geeft Spike Lee commentaar op verschillende hoogtepunten uit de Nike geschiedenis. Zo komen sportprestaties van atleten als Koby Bryant en Tiger Woods voorbij. “I Seen It All”, aldus Spike Lee.

Nike 50th Anniversary

Naast de Spike Lee film, komt Nike ook met een uitgebreid programma. Van 16 tot en met 20 mei 2022 komt Nike met speciale Member exclusive acties onder de naam ‘We Are Never Done’. Op 16 mei trapte het merk af met ‘Swoosh Stories’, waarin Nike ode bracht aan de welbekende Swoosh.

Nike 50th anniversary
Nike
Nike 50th anniversary

Op 17 mei komt Nike met een programma speciaal voor de sportievelingen onder ons. Zo kun je in de Nike Training Club meedoen met twee verschillende work-outs, die speciaal voor die dag samengesteld zijn. Onder de naam ‘Move With Us’ kunnen members live mee doen met uitdagende work-outs.

De derde dag van de Nike 50th Anniversary heet ‘Reimagine Your Style’. Zo worden Nike members uitgenodigd om hun favoriete nieuwe paartje te proberen. Van de Waffle One tot de Circa-collectie, tijdens dag 3 kun je jouw favoriete pasvorm vinden en dit met de community delen. Als member krijg je voorrang op de nieuwste modellen en kun je deze in de Nike app scoren.

Get Creative

Op 19 mei kunnen Nike Members hun creativiteit in de vrije loop laten en krijgt de Air Max 97 een Nike By You optie. Het model viert in 2022 zijn 25-jarige bestaan en kan op 19 mei gestyled worden naar jouw smaak. “Let your imagination run wild and express your unique style”, aldus Nike. Ook deze optie is exclusief beschikbaar voor Nike Members.

Nike 50th anniversary
Nike 50th anniversary

Op 20 mei rond Nike de 50th Anniversary week af en doet dit met het thema ‘Altogether Now’. Op de vijfde dag komen ervaringen van het verleden, heden en de toekomst samen. Ook dit event zal voor Nike Members in de Nike app plaats vinden.

Mocht je nog geen Nike Member zijn, kun je met de QR-code op de Nike site de app downloaden. Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je profiteren van de verschillende acties uit de 50th Anniversary week. Check de website van Nike voor meer informatie over deze speciale week.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date