Skip to content
Brand

Nike verandert de retail wereld en dit is hoe 👀

9 augustus 2021 17:00
Nike verandert de retail wereld en dit is hoe 👀

Nike is bezig met een transformatie van de retail wereld. Ze richten hun veranderingen op de toekomst. Boston krijgt twee nieuwe sportwinkels waar twee nieuwe retail programma’s een grote rol gaan spelen.

Nike’s nieuwe retail programma’s

Nike Live

In 2018 bedacht het merk met Nike Live. Dit was een concept wat bedoeld was als hub voor de lokale community. Dit concept werd in hetzelfde jaar uitgevoerd in Los Angeles. In deze winkel werd online met fysiek gecombineerd.

Nike Unite

In 2020 kwam Nike met Nike Unite. Met dit programma wil het Amerikaanse sportmerk de lokale bevolking vaker in contact brengen met sport. In deze winkels zijn de producten gecureerd door lokale mensen.

Nike in Boston

De twee bovengenoemde programma’s gaan een belangrijke rol spelen in de nieuwe Nike winkels in Boston. Deze twee winkels zijn deel van het plan van het bedrijf om hun retail voetprint uit te breiden door Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Nike heeft in Boston al drie winkels waar zij hun producten verkopen. Door deze twee extra winkels zullen zij een grote centrale positie krijgen in de stad. Nike heeft onderzoek gedaan naar hun klanten uit Boston. Al deze klanten zijn geïnteresseerd in sport en hebben een hoge engagement met de fysieke als online retail mogelijkheden.

Nike Unite Watertown

In augustus van 2021 heeft het Amerikaanse sportmerk Nike Unite Watertown geopend in het westen van Boston. Dit filiaal is bijna vijftienhonderd vierkante meter groot. Dit concept wordt door Nike zelf hun meest waardevolle bestemming voor sport en product inspiratie genoemd.

Nike Unite is een vernieuwing van de outlet stores die Nike in verschillende steden heeft. Dit concept is ontworpen om de lokale communities te vieren en hen te bieden wat ze nodig hebben. Elke winkel wordt ontworpen als reflectie van deze communities.

Nike Unite Watertown
Image by Nike

Nike by Chestnut Hill

Naast de Nike Unite winkel die het sportmerk in augustus heeft geopend, is er ook een Nike Live retail programma toegepast. Aangezien dit programma al wat langer bestaat, heeft het merk conclusies kunnen trekken uit het consumentengedrag in deze winkels. Hierdoor kon Nike aanpassingen maken met betrekking tot de service en ervaring.

In de Nike Live winkels wordt het interieur wat vaker veranderd. Hierdoor krijg je steeds een andere beleving en lijkt het alsof je een andere winkel in loopt. Daarnaast veranderen het product aanbod en de combinatie met digitale services vaker dan je gewend bent.

De Nike by Chestnut Hill winkel is geïnspireerd op de buurt waar deze zich in bevindt en is ontworpen met de vrouw in het achterhoofd. De kleding en schoenen in deze winkel zijn gecureerd door vrouwen uit de omgeving. Daarnaast krijg je in de winkel styling sessies voor vrouwen en kunnen ze hun bh-maat juist opmeten.

Heb jij een online bestelling geplaatst en wil je deze in de winkel ophalen? Dat is mogelijk in de Nike Live stores. Dit retail programma heeft de Swoosh Text geïntroduceerd. Met de Swoosh Text kan je contact krijgen met de winkel door middel van SMS en kan je kijken of het paartje dat jij zo graag wil nog op voorraad is.

Creating more personal and localized consumer touchpoints – both physical and digital – enables Nike to know and serve our customers better than ever before.

Shannon Glass, VP of Nike Direct North America
Nike by Chestnut Hill
Image by Nike

Wil jij graag een Nike Unite of Nike Live retail punt in Nederland en de rest van Europa? Houd onze blogs en Instagram dan goed in de gaten. Zodra hier meer nieuws over zal komen zullen wij dit met jullie delen.