Upcoming

Release Reminder: Nike SB Dunk Low Pro E ‘Crater’

16 oktober 2020 17:38
Release Reminder: Nike SB Dunk Low Pro E ‘Crater’

Nike is bezig met verduurzaaming in 2020. Zo hebben ze al enorm veel sneakers gemaakt dit jaar die voor een groot deel zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Met de hele Dunk hype is het dus niet gek dat de Nike SB Dunk Low ook een duurzame variant krijgt.

Nike SB Dunk Low Pro E ‘Crater’ | CT2224-001

De Nike SB Dunk Low is dus opgemaakt uit een aantal duurzame materialen. Het bovenwerk is gemaakt van een mix van gerecycled canvas, polyester en rubber. De basis heeft een licht grijze kleur gekregen met donker grijze overlays. Deze overlays zijn versierd met spikkels. De Swoosh is op de sneaker gestikt wat weer erg doet denken aan de ‘Sashiko’ Dunk. Onder het bovenwerk zit een witte midsole gecombineerd met een Nike Grind outsole. Deze outsole is ook weer voor een groot deel gemaakt van gerecycled materiaal.

De Nike SB Dunk Low Pro E ‘Crater’ is dus onderdeel van het Move to Zero project van Nike, waarbij Nike probeert hun ecologische voetprint naar nul te brengen. Door meer sneakers uit te brengen die zijn gemaakt van gerecycled materiaal komt Nike steeds een stukje dichterbij dit doel.

De Nike SB Dunk Low Pro E ‘Crater’ komt uit op zaterdag 17 oktober bij Nike en verschillende skateshops. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Nike SB Dunk Low Pro E 'Crater'

CT2224-001 · Prijs vanaf €184,-

Naar alle aanbieders
Nike SB Dunk Low 'Crater'
Nike SB Dunk Low 'Crater'
Nike SB Dunk Low 'Crater'
Nike SB Dunk Low 'Crater'
Nike SB Dunk Low 'Crater'
Images by Nike

The Turnover