Skip to content
Upcoming

Foto’s van de Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ duiken op

21 december 2020 17:14
Foto’s van de Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ duiken op

Het lijkt alsof Nike SB geen moment rust pakt. Er zijn namelijk alweer foto’s opgedoken van een nieuwe colorway op de Nike SB Dunk Low, we hebben het over de ‘Court Purple’ colorway. Het is overigens niet de eerste keer dat we deze colorway zien verschijnen. In 2018 kreeg de Air Jordan 1 High een soortgelijke make-over.

Afgelopen vrijdag, 18 december, zagen we de Sean Cliver x Nike SB Dunk Low releasen en deze stond helemaal in het teken van de feestdagen. De samenwerking was razend populair en was binnen no-time uitverkocht. Naast deze collab gingen er ook ontzettend veel geruchten rond wat betreft de Supreme x Nike SB samenwerking. Hier is al behoorlijk wat hype voor opgebouwd en dat is niet geheel onterecht, want de sneakers zien er tot dusver geweldig uit.

Naast de Nike SB Dunk heb je ook nog de gewone Dunk, maar wat is nou precies het verschil tussen die twee? Is er überhaupt een verschil? En ja, die zijn er zeker! Het grootste verschil is waarschijnlijk de tong. Bij de Nike Dunk is de tong slank en gemaakt van mesh, terwijl de tong van de SB Dunk versterkt is zodat hij meer demping en bescherming biedt. Doordat die dikker is helpt dat ook bij de pasvorm.

Een ander duidelijk verschil zijn de veters. De Nike Dunk beschikt over platte veters. Platte veters zullen de tricks en bewegingen van skaters niet overleven, dus hebben ze voor de SB Dunk gekozen voor rondere, gezwollen veters die bestand zijn tegen schaafwonden en veel minder snel slijten of scheuren.

Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’

Zoals we al zeiden heeft de colorway veel weg van Air Jordan 1 Retro High OG ‘Court Purple’ die in de herfst van 2018 dropte. Niet alles lijkt op elkaar, want bij de AJ1 was de toebox volledig paars van kleur, terwijl de toebox voor de SB Dunk Low een witte kleur heeft gekregen. De overlays die zijn te vinden op het witte bovenwerk bestaan wel voornamelijk uit een zwarte kleur, behalve op de achterkant. De achterkant bestaat namelijk voornamelijk uit een paarse kleur. Onder het driekleurige bovenwerk loopt een witte midsole met hieronder een rubberen paarse outsole om de sneaker helemaal af te maken.

Ben jij benieuwd naar officiële afbeeldingen van de Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’? Scroll dan naar beneden! Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt, maar volgens geruchten zal de sneaker vroeg in 2021 releasen. Houd tot die tijd onze Releasekalender dagelijks in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van alle aankomende releases.


Nike SB Dunk Low 'Court Purple'

BQ6817-500 · Prijs vanaf €213,-

Naar alle aanbieders
Nike SB Dunk Court Purple
Nike SB Dunk Court Purple
Nike SB Dunk Court Purple

Images by: Nike