Skip to content
Upcoming

De Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ restocked in januari 2024

25 januari 2024 06:14
De Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ restocked in januari 2024

Oorspronkelijk uitgebracht in januari 2021, krijgen Nike fans en verzamelaars opnieuw de kans om de populaire SB Dunk Low ‘Court Purple’ te verkrijgen. Alle details over deze restock, lees je hieronder!

Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ | BQ6817-500

De colorway heeft veel weg van Air Jordan 1 Retro High OG ‘Court Purple’ die in de herfst van 2018 dropte. Maar niet alles lijkt op elkaar, want bij de AJ1 was de toe box volledig paars van kleur, terwijl de toe box voor de SB Dunk Low een witte kleur heeft gekregen.

De overlays die te vinden zijn op het witte bovenwerk bestaan voornamelijk uit een zwarte kleur. Daarnaast omvat de achterkant een combinatie van paars en zwart. Onder het driekleurige bovenwerk loopt een witte midsole met hieronder een rubberen paarse outsole om de sneaker helemaal af te maken.

SB Dunk Low ‘Court Purple’ – restock

Op 26 januari 2024 om 09:00 zal de Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ restocken via Nike SNKRS. Zorg dat je ready bent en schakel meldingen in de Sneakerjagers App in om ervoor te zorgen dat je deze restock niet mist!

Verschil SB Dunk en Dunk

Naast de Nike SB Dunk heb je natuurlijk ook nog de gewone Dunk, maar wat is nou precies het verschil tussen die twee? Is er überhaupt een verschil? En ja, die zijn er zeker! Het grootste verschil is de tong. Bij de Nike Dunk is de tong slank en gemaakt van mesh, terwijl de tong van de SB Dunk versterkt is, zodat hij meer demping en bescherming biedt. Doordat die dikker is, helpt dat ook bij de pasvorm.

Een ander duidelijk verschil zijn de veters. De Nike Dunk beschikt over platte veters. Platte veters zullen de tricks en bewegingen van skaters niet overleven, dus hebben ze voor de SB Dunk gekozen voor rondere, gezwollen veters die bestand zijn tegen schaafwonden en veel minder snel slijten of scheuren.

Nike SB Dunk Low 'Court Purple'
Nike Dunk Low 'Court Purple'

Zoals te zien is in de bovenstaande afbeeldingen, zijn zowel een SB Dunk Low als een Dunk Low variant van de ‘Court Purple’ colorway uitgebracht. Naast de eerder genoemde verschillen in ontwerp, zijn er ook duidelijke variaties in het kleurenpalet.

Een opvallend verschil is het gebruik van de kleur zwart in plaats van paars op de overlays op de voorvoet, eyestay en kraag van de SB Dunk. Ook zijn de paarse veters en Swooshes hier vervangen door zwart. Tot slot neemt het Nike SB-logo de plaats in van het Nike-logo op de tonglabel en inlegzolen.

Nike SB Dunk Low 'Court Purple' BQ6817-500
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' buitenzool
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' achterkant
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' bovenwerk
Nike SB Dunk Low 'Court Purple'
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' BQ6817-500
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' toe box
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' hiel
Nike SB Dunk Low 'Court Purple' veters