Skip to content
Newsfeed

Nike onthult een nieuwe Air Max 1 ‘Safari’

25 maart 2022 11:58
Nike onthult een nieuwe Air Max 1 ‘Safari’

Het is nog heel even wachten tot het 35-jarig jubileum van de Air Max 1, morgen 26 maart 2022 is het dan eindelijk zover. We weten natuurlijk allemaal dat er drie regionale drops komen op Air Max Day. Maar wat we nog niet wisten, is dat Nike met nog een colorway komt. Het merk verrast ons met een eerste blik op de ‘Cobblestone’. Er is helaas nog geen releasedatum bekend voor het paartje, wel wordt deze nog in 2022 verwacht!

Wat als eerste genoemd moet worden is de safariprint op de tussenzool en enkelkraag. Deze print doet natuurlijk gelijk denken aan de legendarische samenwerking tussen Nike en Atmos. In 2003 brachten zij een soortgelijke colorway uit voor de Air Max 1, die nu nog steeds razendpopulair is. Het is daarom niet gek dat Nike opnieuw geïnspireerd is geraakt door deze iconische release.

Naast de print, zien we ook de mini swoosh en het tekstloze logo terug op de sneaker. Verder hebben ze met deze colorway een aardse en natuurlijke look proberen te creëren, die past bij het Safari-thema. Dit hebben ze gedaan door kleuren te combineren als ‘Cobblestone’, ‘Worn Blue’ en ‘Lime Stone’. Bovendien heeft de swoosh een textuur die van een wild dier zou kunnen zijn.

Het grootste verschil met de OG colorway, is dat de toe-box gemaakt is van zacht suède in plaats van mesh. Daarnaast is de tong gemaakt van nylon.

Wanneer de Air Max 1 ‘Cobblestone’ exact zal gaan releasen is helaas nog niet bekend, wel wordt er verwacht dat dit nog in 2022 zal zijn! Wat ons betreft is het zeker het wachten waard! Voor updates rondom dit paartje kun je onze release kalender in de gaten houden.

Air Max 1 Safari
Air Max 1 Safari
Air Max 1 Safari
Air Max 1 Safari
Air Max 1 Safari
Air Max 1 Safari
Air Max 1 Safari