Skip to content
Upcoming

Nike Mercurial Superfly V Academy

5 september 2017 14:52
Nike Mercurial Superfly V Academy

De ouders langs de lijn zullen niet meer klagen over alle gekleurde schoenen op het veld zodra ze de Nike Mercurial Superfly V van de Academy Pack zien. De volledig zwarte Nike Mercurial is ontworpen als een zeer lichte schoen waardoor de belasting van de speler minimaal is.

Iedereen kent de Nike Mercurial Superfly V als de voetbalschoen met sok en dat is nu dan ook niet anders. Het bevat een sok aan de bovenkant waardoor er geen tong is die zich kan dubbelvouwen op de bovenkant van de voet. Daarnaast zorgt de sok voor een perfecte aansluiting tussen de voet en de enkel.

De Nike Mercurial Superfly V is gespecialiseerd in de ACC technologie. De ACC (All Conditions Control) technologie betekend dat je ongeacht het weer altijd een goede controle houdt met deze schoen. Dit komt door de speciale ribbels die in de schoen zijn gevormd. Door deze ribbels zal de bal er "inrollen" en dus altijd aan de voet zijn.

Er zijn twee nieuwe aanpassingen bij de Nike Mercurial Superfly V: de schoen is van een Flyknit constructie gemaakt en een speciaal ontworpen 3D zool. Beide punten zullen worden toegelicht.

Flyknit is een materiaal dat officieel ontwikkeld is door Nike voor hardlopers die graag een "sok" om de voet heen wilde die perfect aansloot op de voet. Na vier jaar is de stof Flyknit ontwikkeld die alle essentiele eigenschappen bevat voor een sportschoen: ondersteuning, flexibiliteit en ventilatie. Dit hebben ze sinds kort ook toegepast op de voetbalschoenen collectie van Nike. Dit resulteert in een nog lichtere schoen dan dat die al was maar dan nog meer ventilerend.

De 3D zool is ontwikkeld zodat de speler nog sneller is doordat de schoen zich vormt naar je voet. De noppen onder de schoen zijn zo geplaatst dat het afremmen en afzetten nog sneller gebeurt waardoor je eerder en sneller bent dan de tegenstander.

Shop de nieuwe Nike Mercurial Superfly V Academy nu hier en ervaar zelf hoe fijn de schoen is.