Skip to content
Newsfeed

Nike komt met nog een Air Max 1 colorway voor Día de Muertos 2023

11 oktober 2023 11:31
Nike komt met nog een Air Max 1 colorway voor Día de Muertos 2023

In september 2023 konden we een blik werpen op een Nike Air Max 1 colorway die een eerbetoon bracht aan het Mexicaanse feest: Día de Muertos. Nu in oktober 2023, heeft Nike opnieuw zijn creativiteit losgelaten op dit silhouet en komt met nog een kleurvariant om dit feest te eren.

Día de Muertos 2023

Día de Muertos is een bijzondere viering die dient als een eerbetoon aan de herinnering van dierbaren die zijn overleden. Tijdens deze traditie richten familieleden speciale altaars, genaamd ‘ofrendas,’ op. Deze altaars zijn vaak versierd met symbolische elementen, waaronder Pan de Muerto, kaarsen en bloemen. Het is een viering om te herinneren, te eren en te koesteren wat er was, en de band met degenen die niet meer fysiek bij ons zijn, levendig te houden.

Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘La Familia’

De Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘La Familia’ heeft een opvallend levendig bovenwerk, dat vrijwel volledig bedekt is in de kleur roze en is vervaardigd uit een combinatie van mesh, canvas en leer. Dit roze bovenwerk vormt de basis voor prachtige versieringen, die een eerbetoon zijn aan de traditionele decoraties die te zien zijn rondom de ofrendas.

Als je de sneaker van dichtbij bekijkt, ontdek je paarse geborduurde branding op de tonglabels, oranje inlegzolen en een buitenzool die geleidelijk van Sail naar roze overgaat. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat deze schoen bijzonder maakt. De sneaker is verpakt in een speciale boxing die versierd is met Dia de los Muertos- en Familia-symbolen, wat de betekenis en de viering van deze release nog verder benadrukt.

De tweede Air Max 1 colorway zal op 21 oktober 2023 worden uitgebracht bij Nike en geselecteerde retailers. Ben je benieuwd naar het eerste ontwerp die de speciale feestdag eert, klik dan hier! Ook zullen er rond deze dagen een Air Jordan 1 Zoom en Nike Dunk Low met een Día de Muertos ontwerp gaan droppen.

Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'
Air Max 1 'Familia'