Upcoming

Nike komt met een te gekke colorway op de Air Max 95 voor Black History Month!

4 februari 2020 15:14
Nike komt met een te gekke colorway op de Air Max 95 voor Black History Month!

Het is pas de tweede maand van het jaar en er staan weer te gekke releases op ons te wachten. Zo heeft Nike ook weer een te gekke release van de Nike Air Max 95. De sneaker is speciaal voor de Black History Month, dit wordt altijd in februari gevierd in onder andere Amerika en Canada. Deze AM 95 heeft zijn colorway te danken aan de straatstijl uit de vroege jaren 90 en de Afrikaanse textielpatronen.

Black History Month is een feest in Amerika dat elk jaar wordt gevierd. In februari wordt het feest gevierd in de VS en Canada. Ondertussen vieren onder andere het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland ook BHM, alleen wordt het hier in de maand oktober gevierd. Het idee achter het jaarlijkse feest is om alle mensen en gebeurtenissen te blijven herinneren. Vroeger had BHM de naam ‘African American History Month’, tegenwoordig is dat dus Black History Month. Sinds 1976 wordt het feest in februari gevierd, het thema van dit jaar is ‘African Americans and the Vote’.

Nike Air Max 95 BHM | Closer Look

Wat meteen opvalt aan de sneaker zijn de kleuren en de verschillende lagen. De sneaker bestaat dan ook uit overlappende lagen die bestaan uit verschillende lagen en kleuren. Deze colorway van de Air Max 95 bestaat uit canvas, mesh en synthetisch materiaal. Dit te gekke model van Nike staat uit de kleuren oranje, rood, paars, geel groen en blauw, deze kleuren zijn gebaseerd op het traditionele Afrikaanse gewaad. Bovendien wordt het jaarlijkse feest afgebeeld op de tong van de sneakers en op de binnenzool.

Deze geweldige kleurrijke sneaker zal verschijnen op 19 februari 2020. De Nike Air Max 95 BHM zal bij Nike en verschillende retailers uitkomen. De sneaker bedraagt €170,-. Bekijk de releasekalender voor meer informatie en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!


CT7435_901_F_PREM (660×660)
feature image
Images by: Nike
The Turnover