Skip to content
Upcoming

Nike heeft een nieuw programma gelanceerd op Earth Day

23 april 2020 16:15
Nike heeft een nieuw programma gelanceerd op Earth Day

Nike bestaat natuurlijk al jaren en is één van de bekendste sportmerken in de wereld. De Swoosh, het kenmerk van Nike, is daarbij ’s werelds herkenbaarste en bekendste merkteken. Naast Nike, behoren Jordan Brand en Converse ook tot Nike. Daarbij is Nike natuurlijk ook veel bezig met duurzaamheid en om die reden zijn zij de laatste tijd hard bezig geweest met het maken van een nieuw programma…

Earth Day wordt jaarlijks wereldwijd gevierd op 22 april 2020 om steun te tonen voor milieubescherming. Op Earth Day heeft Nike een nieuw programma gelanceerd op Nike.com dat het makkelijker maakt om producten te zoeken, te winkelen en om meer te leren over de producten die zij verkopen. Dit programma is ontworpen om een doelgericht gesprek over duurzaam te stimuleren. Daarbij bevatten zij drie nieuwe functies om het duurzame schoppen nog makkelijker te maken.

Drie nieuwe functies

  1. Het is nu gemakkelijker een duurzaam product te vinden, door middel van een nieuw tabblad in de navigatie ‘duurzame materialen kopen’.
  2. Nike.com zal een Sunburst weergeven op producten die gemaakt zijn van duurzame materialen. Deze zijn gemaakt van ten minste 50% duurzame materialen op basis van het gewicht.
  3. Ook hebben zij een nieuwe functie ‘How This Was Made’. Deze functie zal beschikbaar zijn voor de producten die gemaakt zijn van ten minste 50% duurzame materialen. Dit zal een beschrijving bevatten van de voordelen van deze duurzame materialen vergeleken met conventionele materialen. Bij deze functies bevat elk materiaal een beschrijving over hoe deze gemaakt is en waarom deze duurzaam is.

Ben je benieuwd naar dit programma? Ga dan snel naar Nike.com. Om geen enkele sneaker te missen kun je een kijkje nemen in onze releasekalender en volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Earth Day
Earth Day
Images by Nike