Skip to content
Upcoming

DUNK HISTORY – Nike Dunk SB Low Bison

2 november 2020 14:09
DUNK HISTORY – Nike Dunk SB Low Bison

De Nike SB Dunk Low bestaat al sinds 2002 en is één van de meest iconische sneakers in de sneakerwereld. Over de jaren zijn er enorm veel colorways uitgekomen waar alles sneakerheads van dromen. Denk hierbij aan de Danny Supas, Staple Pigeon Dunks, De La Soul Highs, Paris Dunks, U.N.K.L Es en de Supreme Dunk SB’s. Dit keer gaan we terug naar de 00’s en kijken naar de Nike Dunk SB Low Bison.

De Nike Dunk SB Low Bison kwam uit op 1 maart 2003. Dit was in de tijd dat de Dunks uitkwamen in nieuwe zilveren dozen. De Bison was dan ook de eerste sneaker die in deze doos terecht kwam. Wat de sneaker al helemaal bijzonder maakte was dat het bovenwerk geheel gemaakt was van suède. Dit was nog nooit eerder gebeurd en was de Bison dus anders dan anders. De Bison werd ook wel de ‘Red Toes’ genoemd, aangezien de mudguard van de sneaker rood gekleurd was.

Natuurlijk is de Bison niet de enige bijzondere colorway in de Dunk geschiedenis en zullen we deze week elke dag op onze nieuws pagina een bijzondere Dunk colorway uitlichten.

Model: Nike SB Dunk
Naam: Bison, Red Toes
Colorway: Dark Cinder/Bison/Sport Red
Stylecode: 304292-226
Releasedatum: 1 maart 2003
Retailprijs: €65,-
Waar te koop: StockX

Nike Dunk SB Low Bison
Nike Dunk SB Low Bison
Image by allaboutanthony