Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Nike Dunk Low ‘Veneer’

2 november 2020 17:29
Release Reminder: Nike Dunk Low ‘Veneer’

Op donderdag 5 november is het dan eindelijk zover dan komt de Nike Dunk Low ‘Veneer’ uit. De sneaker komt na 19 jaar weer terug en behoorde in 2001 tot het ‘Ugly Ducklings Pack’. Dit is de tweede retro van het pack en kunnen we in 2021 waarschijnlijk de laatste ‘Ceramic’ colorway verwachten.

In 2001 introduceerde Nike de nieuwe Pro B-Lijn van de Dunk Low. Wat deze dunks onderscheidde van de andere Duns was het gebruik van andere materiaal en dikkere veters. In deze lijn zaten drie verschillende dunks die alle drie wilde kleuren en materialen hadden. Doordat ze alle drie erg op elkaar leken werden ze de ‘Ugly Ducklings’ genoemd.

Nike Dunk Low ‘Veneer’ | DA1469-200

Het bovenwerk van de sneaker is bijna geheel gemaakt van suède. Een donker bruine kleur verspreid zich over de basis terwijl er een groene kleur wordt gebruikt voor de overlays. Een opvallende paarse kleur is te vinden op de Swoosh, hiel, veters en logo op de tong. Om de sneaker af te ronden zit de upper op een witte midsole gecombineerd met een paarse outsole.

De Nike Dunk Low ‘Veneer’ komt uit op donderdag 5 november bij onder andere Nike voor €100,-. Bekijk hieronder de foto’s en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Nike Dunk Low 'Veneer'

DA1469-200 · Prijs vanaf €208,-

Naar alle aanbieders
 Nike Dunk Low 'Veneer'
 Nike Dunk Low 'Veneer'
 Nike Dunk Low 'Veneer'
 Nike Dunk Low 'Veneer'
Images by Nike