Skip to content
Newsfeed

De Nike Dunk Low ‘Syracuse’ krijgt een nieuwe variant

29 april 2023 09:54
De Nike Dunk Low ‘Syracuse’ krijgt een nieuwe variant

Vervolgend met het herwerken van iconische modellen van de laatste decennia met de ‘Reimagined’-serie, maakt Nike zich nu klaar om de geliefde Nike Dunk Low ‘Syracuse’ nogmaals terug te brengen. De klassieke colorway van het ‘Be True To Your School’ pack komt in de tweekleurige sportieve look met gebarsten leer. Dit is de Nike Dunk Low Reimagined Syracuse – Cracked Leather:

De geschiedenis van de ‘Syracuse’ colorway

Staand op tientallen jaren geschiedenis en iconische silhouetten is de Nike Dunk van ver gekomen. De eerste Nike Dunk-release dateert uit 1985, een tijd waarin Jordan zich voorbereidde op zijn tweede jaar in de NBA, Coca Cola hun New Coke introduceerde en Madonna’s “Like a Virgin” speelde op de radio.

Nike Dunk Syracuse

In datzelfde jaar sloot Nike een overeenkomst met meerdere universiteiten om de Dunk High de oorspronkelijke sneaker van hun teams te maken. De sneaker kwam in het kleurenschema van de desbetreffende universiteit. De Nike Dunk High ‘Syracuse’ werd de team schoen van de Syracuse University. Het pack was een groot succes en bracht enkele van de meest iconische Dunk colorways aller tijden voort.

Decennia zijn voorbijgegaan, Jordan speelt niet meer in de NBA, New Coke is verleden tijd en Madonna’s ‘Like a Virgin’ is nu een oude klassieker. Toch blijven Dunks tot op de dag van vandaag een populair silhouet dat enorm geliefd is in de sneakercommunity.

De Nike Dunk Syracuse colorway heeft de afgelopen jaren, 2020-2022, al verschillende keren een comeback gemaakt, zowel op de Dunk High en de Dunk Low Silhouette als ook op sommige Jordan modellen.   

2023 Syracuse release

In 2023 brengt Nike de iconische colorway terug in een reimagined Dunk Low-editie met gebarsten leer. Het bovenwerk is gemaakt van ‘Sail’-gekleurd tumbled leer in combinatie met oranje gebarsten lederen overlays. De bijpassende details waaronder de ‘Sail’ mesh-tong, oranje veters en kraag, bedrukte binnenzolen en ‘Nike’ brandings geborduurd op de hiel, maken de sneaker compleet. De sneaker komt met een oranje buitenzool die matched met de overlays op het bovenwerk.

Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar de Nike Dunk Low ‘Reimagined Syracuse’ wordt in de zomer van 2023 verwacht. Bekijk de sneaker hieronder. Als je op de hoogte wilt blijven van deze release en andere, houd dan onze nieuwspagina in de gaten.