Skip to content
Upcoming

Nike Cortez komt terug in een satijnen colorway

22 april 2020 16:50
Nike Cortez komt terug in een satijnen colorway

De sneaker die beroemd is geworden door de een film en zo alleen nog maar groter is geworden, we hebben het natuurlijk over de Nike Cortez. De sneaker kwam in Forest Gump voor en is sindsdien niet meer weg te denken. De sneaker heeft veel colorways mogen doorstaan en heeft zelfs samengewerkt met Netflix serie Stranger Things, en heeft zich volop bezig gehouden met Earth Day. Toch zijn het de klassieke egale colorways die het meest populair zijn, en daarom past de nieuwste Cortez hier perfect bij. De sneaker zal binnenkort uitkomen, maar er is nog geen exacte datum bekend. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder.

De Cortez kwam origineel uit in 1972, en werd bekend gemaakt als de eerste moderne ren schoen. Het model was daarom ook ontworpen door Olympische track coach, Bill Bowerman. De sneaker was al zeer populair, maar na zijn debuut in de Academy award winnende film Forrest Gump ging het hard. De film kreeg ontzettend veel aandacht, en toen het paar in beeld kreeg ging het nog harder en is sindsdien niet meer weg te denken.

Nike Cortez ‘Black/White’ | 844791-004

Het is een best terughoudende sneaker als je kijkt naar het kleurgebruik. Maar toch zijn er subtiele aanpassingen waardoor het zorgt voor meer complexiteit. Normaliter is er gebruik gemaakt van leer, nu is dit veranderd in een satijnachtige nylon. Ook zijn de swooshes vervangen. Ze hebben een gelaagde uitvoering, hierdoor heen contrasteert er een zwarte streep door. Op de tong vind je natuurlijk de branding, met een half half motief.

Release info

Helaas is er nog geen releasedatum vrijgegeven voor dit toffe paartje, maar dat zal snel volgen. Houd daarom onze releasekalender in de gaten. Ze zullen bij Nike en Nike retailers verkrijgbaar zijn en je kan ze al krijgen vanaf 95,- euro. Ook kan je bij onze releasekalender terecht voor andere sneakers, voor iedereen zit er wel wat tussen!

Nike Cortez 'Black/White'

844791-004 · Prijs vanaf €255,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike