Skip to content
Upcoming

Nike brengt ode aan legende Dorothy Gaters met Blazer Mid

11 februari 2020 09:04
Nike brengt ode aan legende Dorothy Gaters met Blazer Mid

Aankomend weekend is het weer tijd voor het NBA All Star weekend, naar aanleiding van dit weekend heeft Nike een nieuwe colorway op de blazer mid neergezet die is geïnspireerd door Dorothy Gaters. Dit is de 69ste editie en vindt plaats in het United center in Chicago. Dorothy Gaters kan je dan ook niet missen op het evenement. Een echte powervrouw die al sinds 1974 meisjes coacht in basketbal. Zij heeft naam gemaakt op de Marshall High school in Chicago.

Coach Gaters

Hiervoor heeft Nike al de air force 1 ‘city of dreams’ uitgebracht, ze hebben gebruik gemaakt van 10 verschillende patronen om de diversiteit van culturen in Chicago te laten zien. Hiermee bedoelen ze vooral de verschillende buurten van Chicago. De Airs zijn 10 februari 2020 de lucht in gegaan en Nike heeft gebruik gemaakt van 10 verschillende patronen om de veelzijdigheid te benadrukken. Ook met de blazer mid willen ze een ode brengen aan de legende Dorothy Gaters, zij coacht meisjes al sinds 1974. Met de blazer mid wou Nike, Dorothy eren omdat zij zonder enige ervaring zelf wel altijd de behoefte had om die meisjes wat bij te leren. Coach Gaters is nu 74 jaar oud en wilt het les geven nog niet weg leggen.

Nike blazer mids x Dorothy Gates

De Nike blazer mid bestaat uit vier verschillende kleuren, zwart, team red, Universiteit rood en een licht geel- grijzige kleur. Die kleuren hebben ze te danken aan de Marshall High School. De swoosh is van een suede achtige stof. Het zwarte nubbick wat de basis is van de schoen wordt overlapt door wat meer afwisselende kleuren die afkomstig zijn van de universiteit. Er zitten veel verschillende stoffen in die het heel interessant maken. Achterop de schoen staat het nummer 20, het nummer van Gaters. Op de veters zitten twee gedetailleerde gouden knopjes in een basketbal thema.

Release

De blazers worden in 2020 verwacht, maar er is nog geen exacte release datum. Houd de releasekalender van Sneaker jagers dus in de gaten.

Nike Blazer Mid 'Dorothy Gaters'

CU6442-001 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingsresultaat voor nike blazer mid cu6442-001
Afbeeldingsresultaat voor nike blazer mid cu6442-001
Afbeeldingsresultaat voor nike blazer mid cu6442-001
Afbeeldingsresultaat voor nike blazer mid cu6442-001
Images by Nike