Skip to content
Newsfeed

Nike brengt de nieuwe Calm Slides uit met een chunky design

10 januari 2023 15:33
Nike brengt de nieuwe Calm Slides uit met een chunky design

Nike is van plan om later dit jaar, 2023, een gloednieuw slide-ontwerp uit te brengen. Met de Nike Calm Slides wil het bedrijf uit Oregon de leegte in de markt voor chunky slides opvullen, die is ontstaan door de afwezigheid van de Yeezy Slide na de breuk tussen Kanye West en adidas.

Hoewel de slides de bijnaam ‘Calm’ hebben, veroorzaken ze nogal wat ophef vanwege de gelijkenis met de Yeezy Slides. Net als die laatste hebben de Nike Calm Slides een ‘one-piece’ ontwerp wat betekent dat de hele slide uit één consistent stuk bestaat.

De slide is ook geïnspireerd op de, momenteel meest succesvolle, Benassi slides van Nike. Maar in tegenstelling tot de Benassi slides, hebben de Calm Slides een verhoogd ontwerp met een aanzienlijk dikkere zool.

De Nike Calm Slides zouden in het najaar van 2023 worden uitgebracht en komen in vijf verschillende kleurstellingen: Zwart, Sail, Jade Ice, Geode Teal en Sesame. Van deze vijf kleurstellingen zullen er drie unisex zijn en er komt een dames- en een herenpaar. De slippers gaan €50 kosten.

Houd onze nieuws pagina en releasekalender in de Sneakerjagers app in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuws als dit.

Nike Calm Slide