Skip to content
Newsfeed

Nike brengt collectie uit ter ere van Black History Month

16 februari 2022 11:58
Nike brengt collectie uit ter ere van Black History Month

Nike eert Black History Month met een nieuwe collectie genaamd ‘Future Movement’. Nike brengt al sinds 2005 jaarlijks een nieuwe BHM collectie uit. Black History Month is een jaarlijkse viering van de ‘zwarte’ geschiedenis in de Verenigde Staten. De collectie wordt daarnaast ook uitgebracht om de Afro-Amerikaanse medewerkers van Nike en hun erfgoed te vieren. De collectie van 2022 bevat een Nike Air Force 1 trio en een bijpassende kledinglijn “Future Movement” voor zowel dames als heren.

De collectie is ontworpen door drie creatieve Afro-Amerikaanse designers. De connectie met de natuur staat centraal in deze collectie. Zo wisselen vlinders, bladgroene accenten en bloemenprints zich af op de drie sneakers. Op elk paar staat het ‘FM’ logo op de tong, wat staat voor ‘Future Movement’.

Het bovenwerk van de drie Air Force 1 versies bestaan uit een tear-away materiaal. Onder de bovenste laag komt een patroon tevoorschijn. Deze is geïnspireerd door de Caribische en Afrikaanse vlaggen. De bijhorende kledingcollectie is bedrukt met ‘Future Movement’ in het neongroen.

De volledige BHM ‘Future Movement’ collectie is momenteel alleen beschikbaar via de US website van Nike.