Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max Tailwind V keert eindelijk terug!

18 februari 2020 11:09
De Nike Air Max Tailwind V keert eindelijk terug!

De Nike Air Max Tailwind, een icoon die voor het eerst het daglicht zag in 1992. De jaren die volgde bracht veel goeds voor het model. Zo kreeg het model verschillende upgrades en verschillende nieuwe modellen waarvan de Tailwind de basis speelde. In het begin van 2000 lanceerde Nike de vijfde iteratie van het model, de Nike Air Max Tailwind V. De originele Air Max Tailwind V is futuristisch maar heeft ook een luxueuze look. In het begin van 2019 kwamen er langzaam rumors voorbij dat het model na bijna 20 jaar weer terug zou komen op de markt. In 2020 worden deze rumors bevestigd met officiële Nike foto’s van twee donkere colorways. 

Deze Tailwind V is echter wel verschillende met zijn originele vorm. Zo is de kwaliteit van de sneaker verbeterd en zien we dat ze een aantal details vervangen of veranderd hebben. Het grootste detail wat veranderen is, is het quilten bovenwerk. Voor deze release heeft Nike besloten om de originele plastic lijnen te vervangen voor golvende geborduurde stiksels. 

De details

De Swoosh, die normaal dun geborduurd werd op het bovenwerk is ditmaal dikker en tonaal uitgevoerd. Er zit duidelijk meer padding in het borduursel en we moeten toegeven dat dit erg goed staat op het model.

De twee herfstige colorways zijn perfect bij het sombere weer van Nederland. Zo wordt de Nike Air Max Tailwind V uitgebracht in een ‘Iron Grey’ en een ‘Sequoia Green’ colorway. Beide sneakers hebben dezelfde nieuwe effecten en dezelfde nieuwe geborduurde swoosh op de zijkanten. Beide sneakers rusten op een zwarte midsole met zwarte outsole en zwarte air-units.

Deze Nike Air Max Tailwind V ‘Iron Grey’ en de ‘Sequoia Green’ zullen vanaf 20 februari 2020 verkrijgbaar zijn via Nike.com en geselecteerde Nike retailers. Voor meer info check je uiteraard de Sneakerjagers Releasekalender.

Nike Air Max Tailwind V SP 'Iron Grey'

CQ8713-001 · Prijs vanaf €664,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max Tailwind V
Nike Air Max Tailwind V

Nike Air Max Tailwind V 'Sequoia Green'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Nike Air Max Tailwind V
Nike Air Max Tailwind V