Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ heeft een nieuwe releasedatum

15 juli 2021 17:00
De Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ heeft een nieuwe releasedatum

30 jaar na de OG release van de Nike Air Max BW keert het silhouet in 2021 terug om het jubileum te vieren! Wat de comeback nog mooier maakt is dat de Nike Air Max BW re-released in zijn OG ‘Persian Violet’ colorway. In eerste instantie zou de sneaker 22 juli 2021 droppen, maar er circuleert nu een nieuwe releasedatum rond.

Zoals we al zeiden debuteerde de Air Max BW dertig jaar geleden in 1991. Het silhouet was ontworpen door wie anders dan Tinker Hatfield. De sneaker beschikte over een doorzichtige Air Max zool, net als de Air Max 90 die een jaar eerder al verscheen. Echter was de Air Unit van de Air Max BW een stuk groter dan die van de Air Max 90 wat er voor zorgde dat de sneaker de bijnaam ‘Big Window’ kreeg.

Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ 1991

Er gaan al redelijk lang geruchten rond van de Air Max BW die een comeback zou maken. In november 2020 doken de eerste geruchten op. Vervolgens kreeg de sneaker in mei een releasedatum, maar nu lijkt de sneaker toch wat later uit te komen dan verwacht. De releasedatum van de Nike Air Max BW ‘Persian Violet staat nu namelijk gepland op zaterdag 11 september 2021, so save the date!

Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ | DJ6124-001

Qua uiterlijk is de sneaker zo goed als niks veranderd dan de OG versie. Het silhouet beschikt over een basis die is opgemaakt van mesh in een zwarte kleur. Daarnaast beschikt de sneaker ook over een dubbele mudguard in de contrasterende kleuren zwart/wit. Naast de zwarte en witte kleuren heeft de sneaker natuurlijk ook enkele ‘Persion Violet’ tinten. Zo is Swoosh verwerkt in de paarse kleur, maar ook het gebied rondom de enkel, de midsole en de tong. De midsole is niet volledig paars, maar beschikt ook over een witte kleur. Zo blijft het kleurgebruik goed in balans.

Zoals we al zeiden, de Nike Air Max BW Classic Persian dropt op zaterdag 11 september 2021. Er zal een prijskaartje van €140,- hangen aan de sneaker. Houd tot die tijd goed onze Sneakerjagers Releasekalender in de gaten, zodat jij geen enkele release of update meer mist. Scroll naar beneden voor foto’s van de OG colorway.


Nike Air Max BW 'Persian Violet'

DJ6124-001 · Prijs vanaf €195,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max BW Persian Violet
Nike Air Max BW Persian Violet
Nike Air Max BW Persian Violet