Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 95 OG ‘Neon’ keert terug

8 april 2020 14:39
De Nike Air Max 95 OG ‘Neon’ keert terug
Beluister dit artikel

Soms vergeten we dat niet alleen de Air Max 90 dit jaar een belangrijke verjaardag heeft. De Nike Air Max 95 bestaat dit jaar namelijk ook alweer 25 jaar. We moeten toegeven dat Nike, naast de Size? collab, nog niet heel veel spannends met het model heeft gedaan. We zijn daarom ook erg blij dat we kunnen bevestigen dat de OG ‘Neon’ colorway van de Nike Air Max 95 weer terug gaat komen. De uit lagen bestaande Air Max is al sinds zijn introductie een populaire sneaker geweest. De laatste jaren is de hype wel wat minder geworden dus wellicht dat die dit jaar weer opbloeit. 

De Nike Air Max 95 zag het daglicht voor het eerst in het jaar 1995. 25 jaar geleden veranderde de Air Max 95 de sneakerwereld voorgoed met Max Air demping in de voorvoet en een volledig uniek, op het menselijk lichaam geïnspireerd design.

OG Neon
Pictures by: Nike

Nike Air Max 95 OG ‘N eon’ | CT1689-001

De Air Max 95 werd ontwikkeld door Sergio Lozano, die halverwege de jaren negentig werkte voor de ACG categorie van Nike. Oorspronkelijk was de schoen bedoeld voor grotere, krachtige hardlopers die maximale demping nodig hebben. Het design, dat was geïnspireerd op het menselijk lichaam, had een vetersysteem dat leek op een ribbenkast, een op de ruggengraat geïnspireerde buitenzool en bovenwerk met mesh en suède dat leek op spiervezels. Dit gewaagde design vroeg om een gelaagd bovenwerk met synthetische suède, gestikt en voorgevormd om optimale ondersteuning te bieden en uitrekking te voorkomen.

Pictures by: Nike

Voor de terugkomst van het model gebruikt Nike wederom de klassieke materialen en kleurencombinatie. Deze sneaker is en blijft een must-have voor de diehard Air Max fanaten. Als jij hem wil scoren check je daarom de Sneakerjagers Releasekalender, zodat je weet wanneer én waar deze Nike Air Max 95 OG ‘Neon’ uit zal komen.

OG Neon
OG Neon