Skip to content
Upcoming

Nike brengt ons deze week de Air Max 95 OG ‘Neon’

15 december 2020 10:31
Nike brengt ons deze week de Air Max 95 OG ‘Neon’

Het Nike model dat dit jaar 25 kaarsjes uitblaast verschijnt deze week in een zeer klassieke colorway. Natuurlijk hebben we het over de Air Max 95. Al sinds april dit jaar verschenen er enkele geruchten dat de sneaker zou terugkeren in de OG ‘Neon’ colorway. Deze week zal dit gerucht dan eindelijk werkelijkheid worden.

De bekendste samenwerking die de Air Max 95 dit jaar achter zijn naam heeft staan is dan toch wel de collab met Denham. Daarnaast zijn er nog wel enkele heerlijke colorways verschenen, maar de Denham collab springt er wel tussenuit. Als je de colorways naast elkaar houdt, zal het je opvallen dat ze vrij veel gemeen hebben. De Denham Air Max 95 is ook geïnspireerd op de OG colorway.

In 1995 zag de Air Max 95 voor het eerst het daglicht. Nike veranderde in het jaar ’95 de sneakerwereld voorgoed met demping in zowel de hak als in de voorvoet. Daarnaast was het design ook volledig geïnspireerd op het menselijke lichaam. Bij het debuut verscheen de Air Max 95 ook in een ‘Neon’ colorway. Nike heeft de ‘Neon’ colorway ook ontzettend vaak opnieuw gedropt. Hij is namelijk wel zo’n tien keer opnieuw gereleased. Nu kunnen we met zijn allen opnieuw uitkijken naar de aankomende release!

Nike Air Max 95 OG ‘Neon’

De door Sergio Lozano gecreëerde sneaker was van oorsprong bedoeld voor grotere, krachtige hardlopers die optimale demping nodig hadden. Zoals we al zeiden is de sneaker geïnspireerd op het menselijke lichaam. Dit zie je terug in het vetersysteem dat lijkt op een ribbenkast en het bovenwerk van mesh en suède dat men doen denken aan spiervezels. Om het design af te maken is er op de tong en hiel reflecterend 3M materiaal geplaatst.

Donderdag 17 december om 9 uur ’s ochtends is het dan zo ver. De Nike Air Max 95 OG ‘Neon’ zal onder andere via Nike.com uitkomen met een prijskaartje van €170,-. Ook zal de klassieker releasen via andere shops. Benieuwd naar welke shops? Bekijk dan onze releasekalender voor meer informatie! Scroll naar beneden om een gedetailleerde look te krijgen op deze sneaker.


Nike Air Max 95 OG 'Neon'

CT1689-001 · Prijs vanaf €199,-

Naar alle aanbieders
Air Max 95 OG
Air Max 95 OG
Air Max 95 OG

Images by: Nike