Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 90 ‘Time Warp’ designed by Sneakerjagers

24 februari 2020 17:00
Nike Air Max 90 ‘Time Warp’ designed by Sneakerjagers

Nike heeft half februari bekend gemaakt dat er voor de jarige Air Max 90 nieuwe ‘Nike By You’ opties beschikbaar zullen komen.

Met deze nieuwe opties op de tijdloze Air Max 90 krijg je de beschikking over een Nike By You kleurenpalet, geïnspireerd op jaren 90-prints en op de crinkle-nylon kleding uit de Nike Archives.

Team Sneakerjagers was hier al een tijdje van op de hoogte en werkte op uitnodiging van Nike -in het diepste geheim- als één van de eersten aan een ontwerp voor de nieuwe Nike Air Max 90 Premium By You ‘Time Warp’.
Afgelopen week ontvingen wij na een paar weekjes wachten het eindresultaat. Uiteraard willen wij dit avontuur graag met je delen!

Nike Air Max 90 'Time Warp'

Nike Air Max 90 By You ‘Time Warp’

Afgelopen januari kregen wij van Nike de gelegenheid om alvast aan de slag te gaan met de nieuwe AM90 opties of zoals Nike deze benoemt: De Nike Air Max 90 Premium By You ‘Time Warp’ opties. De opties zijn geïnspireerd op jaren-90 prints die we vast allemaal wel herkennen door de felle kleuren en abstracte prints en de crinkle-nylon jasjes van Nike uit die tijd.

Voor de iets ouderen onder ons: We herinneren ons vast allemaal nog wel de Nike Windbreaker trainingspakken met de Air Max-jes eronder.

Naast deze ‘nostalgische’ opties zijn er ook diverse materiaal- en kleurkeuzes te maken zoals gespikkelde middenzolen of doorzichtige 90’er jaren printzolen, felle neon kleuren en is er een Air Max-logo beschikbaar; alles om deze AM 90s te personaliseren.

Nike Air Max 90 'Time Warp'

Nike Air Max 90 'Time Warp'

Het ontwerp

Voor dit ontwerp hebben wij ons laten inspireren door de Air Max 90 OG colorway; de ‘Infrared’. Dit is voor ons namelijk dé colorway die de Air Max 90 tot een icoon hebben gemaakt. Helaas is de ‘Infrared’ kleur niet beschikbaar, maar wel de ‘Laser Crimson’ die niet veel onderdoet aan de OG kleur. Deze ‘Laser Crimson’ kleur hebben we gebruikt op de kenmerkende Air Max 90 details zoals de midzool wedge, de eyestay en de heel patch om zo de OG look te creëren.

Daarnaast hebben we voor de mudguard en zijkant overlays gekozen voor het zwart/witte Nike Logo Mash up-print die wat ons betreft oude tijden doet herleven. Het materiaal op de upper is van poly woven in combinatie met een zwart leren overlay op de tong. Om de sneaker toch een eigentijdse look te geven hebben we als finishing touch gekozen voor een transparante outzool met de Nike Logo Mash up-print erin verwerkt.

Nike Air Max 90 'Time Warp'


‘REMAKE YOUR OWN

TIMELESS AIR MAX 90′

Creëer je eigen Air Max 90 By You ‘Time Warp’

Hebben wij jou weten te inspireren om zelf aan de slag te gaan met de Nike By You configurator op de Air Max 90, zorg dan dat je op maandag 24 februari om 18:00 uur klaar zit achter je PC/laptop, tablet of mobiel. Dan zijn namelijk de AM90 ‘Time Warp’ opties beschikbaar.

TIP! Wees er wel snel bij want bij eerdere nieuwe Nike By You releases waren de populairste opties binnen no-time uitverkocht. Daarnaast moet je nog wel even geduld hebben om ze uiteindelijk te rocken. Gemiddeld duurt het 4 weken voordat je de Nike By You sneaker ontvangt.

Images by Sneakerjagers
Photography: Nikki van Toorn
Model: Jaro.b

The Turnover