Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Nike Air Max 1 ‘Amsterdam’

17 maart 2020 09:55
Release Reminder: Nike Air Max 1 ‘Amsterdam’

Het is alweer een tijdje geleden dat Nike een exclusieve Nike Air Max 1 heeft uitgebracht. Met de laatste ‘City Pack’ van Nike reist het merk de wereld rond om bepaalde steden in het daglicht te zetten met een eigen release, zoals de Air Jordan 1 ‘Milan’ of de Air Max 90 ‘Paris’. Het merk is nu geland in onze eigen hoofdstad Amsterdam en heeft wellicht de meest gedragen Nederlandse sneaker gekozen voor een ‘City Release’, namelijk de Nike Air Max 1. Het model krijgt een Amsterdamse colorway met typerende Amsterdamse details.

De Nike Air Max 1 ‘Amsterdam’ is gebaseerd op de stad Amsterdam. De afgelopen tijd was er veel ophef over het model. Het is namelijk alweer een tijdje geleden dat Nike een speciale release heeft gemaakt voor onze hoofdstad.

Nike Air Max 1 ‘Amsterdam’ CV1638-200

Het model heeft ouderwets weer lekker veel subtiele details gekregen. Zo zien we dat het bovenwerk gemaakt is van verschillende luxueuze materialen, zoals corduroy, zwaar getrommeld leer en suède. De colorway van het model is vooral wat meer gericht op herfstige kleuren, zoals Red Bark, Khaki, Terra Blush en Dusty Peach die verwijzen naar de bakstenen gebouwen en geplaveide straten in het centrum van de stad. Het donker groene accent in de Swoosh verwijst naar de traditionele deuren en raamkozijnen van grachtenhuizen.

Op de hiel zien we een aangepast Nike logo. Het bovenaanzicht van de Amsterdamse grachten is er namelijk op geborduurd. Op de mudguard, waar soms een mini-Swoosh zit, zitten dit keer de welbekende drie rode Andreaskruisen uit het wapenschild van Amsterdam.

De Nike Air Max ‘City Pack’ Amsterdam zal komende donderdag 19 maart om 09:00 uur verkrijgbaar zijn via Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers. Check de Sneakerjagers Releasekalender voor alle raffles van onze partners en stores waar je hem om 09:00u kunt bemachtigen.

Nike Air Max 1 City Pack 'Amsterdam'

CV1638-200 · Prijs vanaf €221,-

Naar alle aanbieders
Amsterdam
Amsterdam
Images by: 43einhalb