Skip to content
Upcoming

Neymar Jr. en Nike gaan opnieuw de samenwerking aan

9 juli 2019 14:43
Neymar Jr. en Nike gaan opnieuw de samenwerking aan

In mei bracht de Braziliaanse voetballer, Neymar Jr. een samenwerking uit met Nike. Samen brachten zij een Nike Shox R4 uit. Nu zijn ze opnieuw de samenwerking aangegaan en zal er binnenkort een Nike Shox TL uitkomen in een zwart/gouden colorway.

In tegenstelling tot vele Air Max modellen die nooit uit de mode raken, was Nike’s Shox sneaker een model dat iedereen vergeten was. Gelukkig maakte het model in oktober 2018 zijn rentree en is de sneaker sindsdien weer erg geliefd. Echter voelt het niet alsof de sneaker echt begrepen word. In de Verenigde Staten heeft de Nike Shox zich nooit echt vastgeklampt aan een specifieke cultuur. In de Verenigde Staten is Jordan namelijk heel groot. De Shox word alleen echt geapprecieerd door de fitnessfanaten.

Het eerste Shox model werd in 1997 gecreëerd, maar het begin van de Shox vond al plaats in 1984. In 1984 ontwikkelde Bruce Kilgore een design waar het project mee werd gestart. Bruce Kilgore begon zijn carriere bij Nike in 1979 bij de Nike Research & Development faciliteit. In 1997 zag de Nike Shox dan eindelijk het daglicht en verscheen in elke winkel. Vervolgens kwam er in het jaar 2000 al een nieuw Shox model uit, namelijk de Nike Shox R4.

Neymar Jr. x Nike Shox TL ‘Black Gold’ | BV1388-001

Het gewaagde ontwerp beschikt over een basis van donker zwart mesh. Deze basis word bedekt door een plastic kooi en een gouden Swoosh. Op de tong en op de hiel bevind zich branding het Nike Shox logo, alleen is deze 90 graden met de klok meegedraaid. Dit is gedaan zodat de normale ‘Z’ word omgezet in een ‘N’. Deze ‘N’ staat voor Neymar Jr. Op de overlay op de hiel, voorkant van de toebox en de steunplaten van de midsole verschijnen zilveren hits. Het Shox dempingsysteem is verdeeld tussen zwart op de voorvoet en vorstelijk goud op de hiel. Als laatste detail bevind er zich op de binnenzool een speciale afdruk die de sneaker afmaakt.

Op 13 juli om 09:00 komt de Neymar Jr. x Nike Shox TL ‘Black Gold’ uit via nike.com. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €170,-. Scroll naar beneden voor een first look van de sneaker. Check ook dagelijks even onze Releasekalender om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


Neymar JR X Nike Shox TL 'Black Gold'

BV1388-001 · Prijs vanaf €295,-

Naar alle aanbieders
Neymar
Images by @atmos_tokyo
Neymar
Neymar
Images by Nike