Skip to content
Brand

New Balance streeft naar een beter welzijn voor kinderen

27 maart 2022 18:00
New Balance streeft naar een beter welzijn voor kinderen

We kennen New Balance natuurlijk allemaal als het merk achter de 550, 2002R en 99v3. Maar New Balance is veel meer dan alleen een sportmerk. Ze zetten zich in om gemeenschappen wereldwijd meer te laten bewegen. Het merk maakt gebruik van verschillende initiatieven om deze visie waar te kunnen maken. We laten jullie graag zien wat er nog meer achter New Balance schuilt dan allleen een sportmerk.

New Balance Foundation

In 1981 werd de New Balance Foundation opgericht door Jim en Anna Davis. Sinds die tijd heeft de Foundation geïnvesteerd in onderzoek, educatie en gemeenschapsprogramma’s die het algemeen welzijn van kinderen bevorderen. Waarbij de grootste focus ligt op het voorkomen van obesitas bij kinderen.

New Balance Foundation

Dit doen zij niet alleen, samen met partners hopen zij dit waar te kunnen maken. Met een groot succes als gevolg, de New Balance Foundation heeft sinds de oprichting al meer dan 120 miljoen dollar toegekend aan non-profitorganisaties. In 2021 was dit 8 miljoen aan meer dan 70 organisaties.

Atleten

Naast hun eigen Foundation is New Balance zeer trots om bij te kunnen dragen aan atleten buiten het speelveld. Milos Raonic, Cole Hamels en Curtis Granderson zetten zich alle drie in voor kinderen. De ene op een wat andere manier dan de ander maar ze hebben één ding gemeen en dat is het welzijn van de kinderen. Dit sluit perfect aan op de visie van New Balance en daarom draagt het merk bij aan deze atleten. Maar waar zetten zij zich dan precies voor in?

Milos Raonic

De Milos Raonic Foundation biedt ondersteuning aan initiatieven die economische, fysieke en andere barrières wegnemen. Zodat deze niet meer in de weg kunnen staan voor kinderen die proberen te integreren in hun gemeenschap. De stichting richt zich met name op kinderen met een lichamelijke handicap.

Milos Raonic
Milos Raonic | Foto van Milos Raonic Foundation

Cole Hamels

De Hamels Foundation helpt kinderen, gezinnen en gemeenschappen over de hele wereld om hun toekomst te verbeteren door onderwijs te bieden. Als gevolg van armoede zijn meer de 72 miljoen kinderen over de hele wereld ongeschoold. Zij willen hier verandering in brengen.

Curtis Granderson

De Grand Kids Foundation wilt de ontwikkeling van kinderen ondersteunen door onderwijs, fysieke fitness en voedingsinitiatieven te bieden. Elke jaar doen duizenden kinderen mee aan de evenementen die worden georganiseerd door Curtis en de Foundation.

Curtis Granderson
Honkbalkamp | Foto van Grand Kids Foundation

Vrijwilligerswerk

Nog een mooi kenmerk van het bedrijf is dat de medewerkers van New Balance altijd de vrijheid hebben om vrijwillgerswerk te doen. Het bedrijf biedt zelfs betaald verlof aan full- en partime werknemers, voor persoonlijke vrijwilligersactiviteiten bij een goed doel naar keuze.

Vrijwilligerswerk new balance

Daarnaast nemen de medewerkers het hele jaar, tijdens werkuren, deel aan projecten die uitgevoerd worden door de non-profitorganisaties van de New Balance Foundation. Op deze manier wordt de impact van het merk nog meer vergroot, zij noemen dit ‘Give Back Benefits’.

Amerikaanse werknemers komen in aanmerking voor Corporate Match. Dit houdt in dat donaties van medewerkers aan goede doelen wordt verdubbelt tot 500 dollar per jaar.

New Balance vrijwilligerswerk

Hopelijk hebben jullie na het lezen van dit blog een beter beeld gekregen van wat New Balance nog meer doet naast het produceren van artikelen. Het welzijn van de kinderen is erg belangrijk in onze samenleving en daarom hopen wij dat het merk dit jaar, 2022, nog meer geld op weet te halen!

Als je zelf een bijdrage wilt leveren, ook in Nederland zijn er verschillende organisaties die zich inzetten voor de gezondheid van de kleinste onder ons. Daarnaast kun je een donatie doen op de websites van de Foundations in dit blog.

Naast dat New Balance zich inzet voor het welzijn van kinderen, focust het bedrijf zich ook steeds meer op duurzaamheid. Lees hier meer over!