Upcoming

New Balance komt met een nieuwe collectie in gelimiteerde oplagen.

7 september 2019 16:00
New Balance komt met een nieuwe collectie in gelimiteerde oplagen.

New Balance heeft een limited edition collectie uitgebracht, namelijk de New Balance 997 ‘Grey Day’. Deze collectie bevat maar twee modellen, namelijk de 997 en de 997S. En vanzelfsprekend komen deze twee modellen beide in een grijze colorway uit.

Al sinds 1906 maakt New Balance schoenen die zorgen voor meer comfort en een ‘nieuwe balans’. In 1991 verscheen het legendarisch 997 model. Het meest opvallende aan dit model was de nieuwe ‘gegoten’ techniek. Bij deze techniek werden de ENCAP- en C-CAP-dempingstechnologieën gecombineerd in de tussenzool. Dit zorgt voor optimale flexibiliteit en stabiliteit. New Balance staat altijd al bekend om zijn onopvallende silhouetten en kleuren. Dit werd toen uitgedrukt in een combinatie van drie verschillende grijstinten. Dit werd toen ook meteen het kenmerkende kleurenschema van de schoen.

We zien voor de New Balance 997 ‘Grey Day’ collectie dan ook weer de combinatie grijstinten verschijnen op het silhouet van de schoen. Met de collectie willen ze de verbindende kracht van de kleur grijs onder de wereldwijde New Balance familie vieren. Ze eren ook de culturele relevantie van de kleur. De collectie bestaat dus uit het 997 model en de meer technisch geavanceerdere versie van dit model, de 997S.

De details

De 997 behoudt zijn klassieke silhouet, maar bij de 997S zie je wel dat het silhouet vernieuwd is aan de hand van technologieën. Je ziet dit aan de sportzool en de manier waarop de structuur is gestroomlijnd. Bij het 997S model staat op de zijkant nog groot de kenmerkende ‘N’-branding, maar op het 997 is dit weggehaald en staat daar nu ‘New Balance Made in USA’. Bij de 997S staat op de tong ‘Made in USA’ en bij de 997 staat er niks. De schoen bevat verschillende grijstinten en is gemaakt van suède, leer en mesh.

De 997S zijn onder andere te verkrijgen bij New Balance voor €220,-. De 997 is alleen nog te koop bij Sneakersnstuff voor €249,-. De schoen komt in gelimiteerde uitgave, dus wees er snel bij! Check beneden de foto’s van de sneakers. Houd ook onze Releasekalender in de gaten voor de alle laatste updates.


New Balance M997GD1 'Grey'

M997GD1 · Prijs vanaf €322,-

Naar alle aanbieders
New Balance 'Grey Day'

New Balance M997SGR 'Grey'

M997SGR · Prijs vanaf €595,-

Naar alle aanbieders
New Balance 'Grey Day'
New Balance 'Grey Day'
Images by Up There Store

The Turnover