Skip to content
Upcoming

Twee New Balance 992 colorways die geïnspireerd zijn op Apple producten

17 maart 2020 12:56
Twee New Balance 992 colorways die geïnspireerd zijn op Apple producten

New Balance is door de jaren heen uitgegroeid tot een icoon in de sneakerwereld. Het merk is al decennia bezig met het uitbrengen van all-time classics. Eén van deze klassiekers is natuurlijk de complete 99X lijn. Het model is zo algemeen dat het gedragen kan worden door mensen van 60 maar ook door de hypebeasten van nu. De tijdloosheid van de 99X serie is door de jaren heen niet onopgemerkt gebleven. Ook voor de grootste designers en ondernemers van onze wereld ging het model niet ongemerkt voorbij. Eén van deze groter denkers was het meesterbrein achter de tech-gigant Apple. We hebben het natuurlijk over Steve Jobs. Steve was een groot fan van de New Balance 992 en daarom komt New Balance met een speciaal pack om dit feit te eren.

Het gerucht gaat dat Steve Jobs in zijn piekmoment klaar was met het dragen van strakke lederen schoenen. Hij was opzoek naar iets comfortabeler en iets wat meer paste bij de jeugd. Het moest hip en comfortabel zijn. Steve was toen al een groot liefhebber van New Balance dus besloot hij een ruwe schets te maken van een nieuw model en besloot deze op te sturen naar het hoofdkantoor van New Balance. Later diende deze ruwe schets als basis voor de ontwikkeling van de New Balance 99x serie, die later zou uitgroeien tot de meest populaire van het merk.

De details van de New Balance 992

Door de jaren heen is New Balance gigantisch gegroeid. Het merk wordt wereldwijd verkocht en staat bekend om zijn simplistische looks. Een ander kenmerkend iets van New Balance is de kwaliteit. Het merk heeft de kwaliteit van zijn producten altijd heel hoog in het vaandel gehouden en met resultaat. De iets duurdere New Balance sneakers die veelal ‘Made in USA’ of ‘Made in UK’ zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit. Er wordt dan gebruik gemaakt van de beste materialen en het borduur/stiksel-werk is altijd tot op de millimeter perfect.

De inspiratie die Steve Jobs tientallen jaren geleden gaf aan New Balance wordt eindelijk aan het daglicht gebracht. Om zijn gedachtes en input te eren heeft New Balance twee colorways ontwikkeld die kenmerkend staan aan New Balance maar de inspiratie halen uit Apple. Ze komen met twee tonale colorways in grijs en licht/pastelgeel. De kleuren zijn afkomstig uit de kleuren van oude en nieuwe Appleproducten.

Check een gedetaileerde look van beide colorways hieronder. Voor meer informatie over deze release check je, zoals altijd, de Sneakerjagers Releasekalender.

New Balance M992GR 'Grey'

M992GR · Prijs vanaf €266,-

Naar alle aanbieders
New Balance 992
Images by: 43einhalb

New Balance M992TN 'Tan'

M992TN · Prijs vanaf €254,-

Naar alle aanbieders
New Balance 992
Images by: 43einhalb