Skip to content
Newsfeed

adidas dropt vintage Manchester United collectie

22 mei 2023 12:00
adidas dropt vintage Manchester United collectie

Voetbal, Manchester United en Blokecore-fans, let op: adidas brengt een klassieker terug. adidas heeft een blik geworpen en de 1988-1990 collectie uitgebracht. De collectie is sinds 15 mei 2023 beschikbaar op de website en bevat een aantal opvallende ontwerpen.

Beetje geschiedenis

Voor degenen die niet veel weten over voetbal, is Manchester United royalty als het gaat om ‘The Beautiful Game’. Ze hebben alles gewonnen wat er te winnen valt op het gebied van voetbal en ze zijn voorlopig nog niet uitgespeeld.

Van het recordaantal van 20 keer winnen van de nationale beker tot het winnen van de beruchte Champions League meer dan drie keer, Manchester United is een van de grootste clubs ter wereld. Met veel prijzen en enkele van de grootste namen in de voetbalwereld die hebben gespeeld en gecoacht voor de ‘Red Devils’.

Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Eric Cantona, David Beckham en natuurlijk Sir Alex Ferguson. Dit zijn slechts een paar van de grote namen die in gedachten komen wanneer je Manchester United noemt.

De Manchester United adidas-collectie

adidas gaat terug naar eind jaren 80 met de collectie. Een tijd waarin Sir Alex Ferguson net begon als hun manager en ze net hun eerste beker hadden gewonnen na een droogte van vijf jaar.

Voor de collectie bekijkt adidas samen met Manchester United enkele populaire stukken uit het adidas-archief en geeft deze een moderne twist. De speciale collectie brengt een gevoel van nostalgie met zich mee. Het pronkstuk van deze collectie is het derde Man UTD x Originals tenue.

Met veel details op het shirt is het ontwerp geïnspireerd op het legendarische tenue dat destijds door de spelers van Manchester United werd gedragen.

Naast dit iconische T-shirt bevat de collectie ook het Man UTD Bench jack, geïnspireerd op het jack dat gedragen werd door Sir Alex Ferguson zelf. Andere T-shirts, sweaters en enkele mooie accessoires maken deze speciale collectie compleet.

adidas Manchester United

Hieronder kun je een kijkje nemen naar de rest van de collectie. Als je op de hoogte wilt blijven van releases zoals deze, zorg er dan voor dat je onze nieuws pagina op Sneakerjagers bekijkt.