Skip to content
Upcoming

Maak kennis met fashion store Nubikk

13 juni 2021 16:00
Maak kennis met fashion store Nubikk

Ben jij al bekend met NUBIKK? Na deze blog weet jij meer over de shop. Als je verder scrolt laat ik je ook nog een paar dames sneakers zien die het checken waard zijn!

Over NUBIKK

‘Begin 2012 kwam de oprichter en creatief directeur van NUBIKK op het idee om een schoenencollectie te ontwerpen waarbij comfort, mode en onderscheid centraal staan. NUBIKK was geboren: een schoenenmerk dat vindt dat mode hand in hand moet gaan met comfort. De achtergrond van verschillende generaties schoenmakers binnen het bedrijf vormde de basis voor een veelzijdige collectie.’


Stijl en comfort

NUBIKK kwam er al snel achter dat klanten een voorkeur hebben voor het lichte gevoel dat ervaren wordt bij het dragen van sportkleding. Dit resulteerde in de introductie van lichtgewicht zolen in de gehele collectie. Zelfs in Nubikk’s formele collectie voor dames en heren. Daarnaast zijn de schoenen gemaakt van het beste Italiaanse leer en worden de silhouetten met de hand gemaakt in Portugal.

Nubikk kleding proces in Portugal

Uitbreiding

In eerste instantie stond het merk bekend als een schoenenmerk, maar na alle ervaring in leerbewerking en het produceren van kwalitatieve producten kwam hier verandering in. De collectie werd uitgebreid met kleine leren handtassen, accessoires en kleding. Eind 2019 dropte er een lijn met t-shirts en sweaters in comfortabele en zware biologische katoen. Er was voor biologisch katoen gekozen, omdat dit veel duurzamer is dan normaal katoen.

NUBIKK en duurzaamheid

Bij NUBIKK wordt duurzaamheid als één van de belangrijkste kernwaarden gezien. Zij geloven in de verantwoordelijkheden die zij als bedrijf moeten nemen om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor de planeet en samenleving. Daarom streven zij naar transparantie en sterke relaties met hun partners. Door al deze doordachte keuzes probeert het bedrijf hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

De duurzame Nubikk schoenendoos en zolen
Om deze ecologische voetafdruk te minimaliseren, heeft NUBIKK begin 2019 een nieuwe schoenendoos geïntroduceerd.
Samen met deze volledig recyclebare schoenendoos en 100% recyclebare Yucca zool, streven zij naar de missie om NUBIKK 100% plastic vrij te maken.

Momenteel is het merk bezig met het implementeren van plastic vrije leveringen. Ook voor leveringen aan groothandels. Alle plastic stickers die binnenin de schoenen zitten, zijn vervangen door stickers van gerecycled papier. Daarnaast worden alle bestellingen die via de webshop binnenkomen plastic vrij verzonden. In plaats van plastic maakt het bedrijf gebruik van vulmateriaal en papieren tape.

‘Het streven naar duurzaamheid is voor NUBIKK een continu proces en er is altijd ruimte voor verbetering.’

Nubikk

NUBIKK store based in Amsterdam

Het duurzame bedrijf openden in de zomer van 2019 hun eerste flagship store in Amsterdam.
De store is te vinden op de hoek van de Keizersgracht en de Hartenstraat, midden in de populaire ‘Negen Straatjes’. Er is bewust voor gekozen om onze eerste winkel in Amsterdam te openen als een eerbetoon aan NUBIKK zijn Nederlandse roots.

Nubikk flagship store in Amsterdam

De prijzen zijn het waard

Om de draagbaarheid van de producten te verlengen biedt het Amsterdam based bedrijf gratis elementen. Je kunt hierbij denken aan veters, veter oogjes, studs en binnenzolen. Zo kunnen klanten hun product, waar nodig, op een gemakkelijke manier (laten) repareren waardoor het product langer mee kan gaan.

Tot slot biedt NUBIKK ook onderhoudsadvies en onderhoudsproducten aan op de webshop en in de flagstore. Door de juiste behandeling wordt de levensduur van de schoenen verlengd. De protect spray en cleaning zeep zijn 100% natuurlijk, eco-vriendelijk en gemaakt op waterbasis.

NUBIKK campagne video

Houd onze nieuwspagina in de gaten voor nog meer introducerende blogs en download hier de Sneakerjagers app om de nieuwste sneaker releases in de gaten te houden! Ben jij actief op Twitter? Wij ook! Volg onze Twitter pagina @sneakerjagers voor extra sneaker nieuws.