Skip to content
Upcoming

Maak kennis met de adidas Response CL

14 januari 2022 21:00
Maak kennis met de adidas Response CL

De adidas Response CL is terug van weggeweest. Het model haalt inspiratie uit verschillende adidas hardloopschoenen uit de 2000’s. In 2020 werd het model geïntroduceerd en nu, zo’n twee jaar later, komt het paartje in een vintage colorway. De sneaker is nu verkrijgbaar bij adidas en andere verkooppunten.

De adidas Response CL

De adidas Response CL werd in september 2020 voor het eerste uitgebracht. De sneaker haalde zijn inspiratie uit hardloopschoenen die in de 2000’s werden gemaakt. Hierbij werd er gekeken naar verschillende technologieën en werden deze met elkaar gecombineerd. Zo werd de Response Cushion, een technologie uit 2003, als inspiratie gebruikt.

adidas Response CL 2020
‘White/Green/Navy’ (2020) I Foto’s adidas
adidas Response CL 2020
‘White/Navy/Black’ (2020)

Ook wordt de sneaker ondersteund met adiPRENE en Formotion tooling, twee technologieën die eind 2000 meer naar voren kwamen. De Response CL heeft een upper van mesh en suède. De eerste colorways van het model waren de ‘White/Navy/Black‘ en ‘White/Green/Navy‘. Hierbij kleurde de upper wit en waren de overlays zwart met groen en blauw.

Ondanks dat de Response CL gebruik maakt van bestaande technologieën, was ook dit paartje weer een schot in de roos. adidas bracht de ‘Chunky Shoe’ terug en gaf het model de nostalgia feeling die we gewend zijn van de modellen uit de 2000’s. In 2022 maakte de sneaker zijn comeback.

Collab Bad Bunny 2022

Rapper en artiest Bad Bunny tekende in 2020 bij adidas. De Puerto Ricaanse artiest brengt sindsdien het ene design na de ander uit. Zo kwam Bad Bunny met verschillende colorways van de Forum Low. In 2022 werkte hij samen met adidas aan de Responce CL. Wanneer dit paartje zal releasen, is nog onbekend.

Bad Bunny x adidas Response CL
Foto van adidas

Bad Bunny x adidas Response CL

GY0102 · Prijs vanaf €228,-

Naar alle aanbieders

De adidas x Bad Bunny Response CL heeft een opvallende look. Het model kleurt wit met zilver en heeft verschillende elementen over het gehele design. Deze lijken gesmolten te zijn wat het een uniek design maakt. Ook is er een oog op de hiel tab te zien.

adidas Response CL ‘Metal Grey’ (2022)

adidas Response CL

Terwijl we nog in afwachting zijn van de Bad Bunny collab, heeft adidas de Response CL in een grijze colorway uitgebracht. Deze sneaker combineert de verschillende technologieën uit de archieven van de hardloopschoenen anno 2000. Zo heeft de buitenzool de bekende Torsion technologie en heeft de middenzool adiPRENE demping. Ook de adiWEAR en Formotion technologieën zijn verwerkt in de buitenzolen.

adidas Response CL
adidas Response CL

De grijze colorway geeft het model een retro look. Het bovenwerk combineert de materialen mesh, leer en suède. Hierbij zijn de neus en zijpanelen van lichtgrijs mesh. De neus heeft suède elementen en ook de hiel cap is van suède. Ook de kleur blauw komt naar voren. Zo kleuren de drie adidas strepen op het middenpaneel blauw. Ook elementen in de zool en op de hiel delen deze kleur blauw.

adidas Response CL

De off-white veters geven de Response CL een vintage look. De glimmende satijnachtige tong geeft de sneaker een chique twist. Dit maakt het een geschikte sneaker om te combineren in nonchalante outfits.

Het paartje is nu verkrijgbaar bij adidas en andere verkooppunten. Houd de releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de Bad Bunny x adidas Response CL.

adidas Response CL

GZ1561 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders