Skip to content
Brand

Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’ release bij Footdistrict

13 juni 2022 10:15
Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’ release bij Footdistrict

De Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’ is recent gedropt. De sneaker heeft een retro look en haalt zijn inspiratie uit de Franse sneaker scene. De Le Coq Sportif T1000 is een bekende sneaker op de tennisvelden en was met name in de jaren ’90 een bekend model. Nu is het paartje bij Footdistrict te verkrijgen.

Le Coq Sportif

Le Coq Sportif is een Frans sportmerk dat meer dan honderd jaar geleden opgericht werd. In 1882 besloot Émile Camuset, een Franse kledingmaker, jerseys te maken voor wielrenners, voetballers en rugbyspelers. Deze shirts waren in tegenstelling tot de kleding uit die tijd speciaal voor diverse sporten ontworpen. Dit legde de basis voor het merk Le Coq Sportif.

Le Coq Sportif T1000 Nineties
Foto’s Footdistrict
Le Coq Sportif T1000 Nineties

In de jaren ’30 kwam het Franse merk met hun eerste catalogus. Deze stond vol met jerseys voor wielrenners. Le Coq Sportif richtte zich specifiek op sportkleding items. Van 1912 tot en met 1972 was het merk dan ook het officiële kledingmerk voor verscheidene Franse sporten, waaronder tennis.

Nu, zo’n 140 jaar later, is Le Coq Sportif nog steeds een bekend merk onder sporters. Met hun klassieke silhouetten en vooruitstrevende materialen combineren ze hun jarenlange kennis in sport met innovatie. Zo ook in de Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’, die recent gedropt is bij Footdistrict.

Het verhaal achter de release

De T1000 ‘Nineties’ haalt, zoals zijn naam al doet vermoeden, zijn inspiratie uit de jaren ’90. Voor deze release, ging Le Coq Sportif op bezoek bij Driss, Flo, Yace en Mounir. Zij zijn vier pioniers uit de Franse sneaker scene. Het merk reisde naar de steden Parijs, Lyon en Marseille om hier te praten over de release van de LCS T1000.

Le Coq Sportif T1000 Nineties
Foto’s Footdistrict
Le Coq Sportif T1000 Nineties

Driss, Flo, Yace en Mounir hebben alle vier een speciale band met het T1000 model. Voor hen is de sneaker meer dan alleen een schoen; het is een identiteitsmiddel dat liefhebbers uit de sneakercultuur met elkaar verbindt.

Hun visie weerspiegelt de reis van Arthur Ashe, de eerste zwarte man die een Grand Slam titel won. Ook hij behoorde tot de Le Coq Sportif familie en scheen licht op de diversiteit binnen de tennissport. De LCS T1000 omarmt de geschiedenis van de Franse tennissport en vormt een brug naar de volgende generatie.

Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’

De Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’ heeft een retro look. De sneaker kleurt wit en heeft grijze details. Het bovenwerk is van leer en heeft perforatiegaatjes op de neus. De tong is van elastisch textiel en heeft het LCS logo in het grijs gestikt. Ook op de hiel is het Le Coq Sportif logo gezet.

Le Coq Sportif T1000 Nineties

De middenzool kleurt wit en heeft lichtgrijze elementen gekregen. Ook de mudguard op het middenpaneel kleurt grijs. Bij de neus is een driehoek op de middenzool geplaatst. Aan het veterpand is een embleem gehangen met de tekst ‘Cuir Véritable’, wat ‘echt leer’ betekent.

Le Coq Sportif T1000 'Nineties'
Le Coq Sportif T1000 'Nineties'

De overlays kleuren evenals de upper wit en hebben een grijze omlijning gekregen. De grijze details bij de veterogen geven de sneaker een subtiele twist. De kraag is van textiel, wat het een comfortabel paartje maakt.

De Le Coq Sportif T1000 ‘Nineties’ is nu verkrijgbaar bij Footdistrict.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date