Skip to content
Brand

Klaar voor de herfst met de nieuwe Vans boots

17 september 2021 09:30
Klaar voor de herfst met de nieuwe Vans boots

Inmiddels kunnen we ons langzaam maar zeker gaan voorbereiden op het najaar. Daar hoort natuurlijk ook een passend outfit bij. Gelukkig is Vans ons al een stapje voor en hebben zij onlangs een aantal warme en comfortabele boots uitgebracht. Zo hoeven wij ons niet druk te maken voor het nieuwe seizoen.

Het merk heeft namelijk vier nieuwe colorways aan de MTE collectie toegevoegd, deze vormen samen het SK8-HI MTE-2 pack. Het model is door middel van het jarenlang verzamelen van snowboarding ervaringen en nieuwe technologieën samengesteld tot een comfortabel en stijlvol silhouet.

Tegerlijkertijd heeft Vans ook de Vault Taka Hayash AMZN uitgebracht. Dit model komt in twee kleuren uit, waarbij het silhouet gebaseerd is op de Amazone rivieren en regenwouden.

Over Vans

Vans werd in 1996 opgericht door de broers Paul en Jim Van Doren. Wat het merk in die tijd zo bijzonder maakte, was dat de schoenen meteen vanuit de fabriek aan de klanten werden verkocht. Zo werden er op de eerste dag maar twaalf paartjes verkocht en konden deze in de middag gelijk opgehaald worden.

Door het ruige bovenwerk en de Vulc buitenzool werden de schoenen van Vans vooral populair onder skateboarders en BMX-ers. Vans kreeg hierdoor steeds meer naamsbekendheid en zo werden de schoenen in de jaren zeventig door heel South California te zien.

Over de jaren heen voegde het merk verschillende aanpassingen aan hun modellen toe. Echter werd de welbekende streep aan de zijkant van de schoen pas in 1977 aan de modellen toegevoegd. Deze werd door Paul Van Doren de ‘Jazz stripe’ genoemd.

Vans begon steeds meer betrokken te raken met de skateboarding- en BMX-community. Het merk sponsorde verschillende BMX en skateboarding events en opende zelfs in 1998 zijn eigen in- en outdoor skatepark.

Image by Vans

De SK8-HI MTE-2 PACK

De SK8-HI MTE-2 PACK

Het SK8-HI MTE 2 pack komt uit in vier verschillende colorways en is een aangepaste variant van de Vans Sk8-Hi. De boots zijn speciaal gemaakt om zo comfortabel mogelijk door de koude dagen heen te kunnen. Het bovenwerk van het silhouet is gemaakt van waterbestendig leer met een warme binnenvoering.

De schoen bevat een All Trac buitenzool om stevigheid aan te bieden aan het silhouet. Verder heeft het model een rubberen buitenzool die geschikt is voor elke weertype.

Vans Herfst Boots
De SK8-HI MTE-2 Black/Black

Het eerste paar uit het SK8-HI MTE-2 pack komt in een volledig zwarte colorway. Ook de veters zijn zwart met witte accenten. Op de tong is een zwarte Vans tag te vinden. Verder is het Vans logo op het achterstuk van de middenzool te vinden.

Het paar kost €130,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

Het tweede variant heeft een bovenwerk waarbij de kleuren rood, blauw en groen samenkomen. Op de middenvoering van het model zit een panter print. De middenzool is wit met een bruine buitenzool. Ten slotte zijn er nog blauwe trekkers op de hiel en op de tong te vinden.

Het model kost €130,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

De SK8-HI MTE-2 PACK
De SK8-HI MTE-2 Pomegranate/Leopard
Vans Herfst Boots
De SK8-HI MTE-2 Chipmunk/Marshmallow

Het derde paar komt gekleed in een bruin jasje. De middenzool is wit met een bruine buitenzool. Daarnaast heeft het model rode veters en een witte Vans tag op de tong.

De schoen kost €130,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

Het laatste paar uit het pack bevat net als het tweede paar een panter print op de middenvoering. Verder is het model bruin, met een witte toebox. Ten slotte is de middenzool wit met een bruine buitenzool.

Het model kost €130,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

De SK8-HI MTE-2 PACK
De SK8-HI MTE-2 Chipmunk/Leopard

VAULT TAKA HAYASHI AMZN

VAULT TAKA HAYASHI AMZN

De Vault Take Hayashi AMZN komt uit in twee verschillende colorways en zijn gebaseerd op de ruige paden in de Amazone rivieren en regenwouden. Op het bovenwerk van het silhouet zijn verschillende vormen en elementen te vinden, deze zijn geïnspireerd op vintage rugzakken en klimtouwen. Verder is het silhouet ook geïnspireerd op het ontwerp van de Buffalo Boot Style 40.

Door de V3 UR MTE buitenzool en warme binnenvoering geeft dit de boots een warm en comfortabel gevoel. Helaas is het model alleen verkrijgbaar bij geselecteerde Vault dealers en zijn de boots niet te vinden op de Vans website.

Klik op de knop hieronder om de lijst van Vault dealers te bekijken.

Vans Herfst Boots

Het eerste paartje komt gekleed in een groen, blauw, paars en gele kleurenschema. Deze komen allemaal op het bovenwerk van de schoen samen. De buitenzool van het model is zwart. Ten slotte is er een gele Vans tag te vinden aan de cirkel op de kraag.

Het tweede paartje neemt echter een lichtere colorway met zich mee. Zo is het bovenwerk van het model beige van kleur, met een bruine middenzool en een zwarte buitenzool.

VAULT TAKA HAYASHI AMZN

Tot zover de herfst boots van Vans. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste sneaker nieuws en releases. Download dan de Sneakerjagers app en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.