Skip to content
Upcoming

Karhu brengt het ‘Legend’ pack uit met drie nieuwe paartjes

17 september 2021 18:30
Karhu brengt het ‘Legend’ pack uit met drie nieuwe paartjes

Karhu heeft drie nieuwe paartjes gedropt en deze paartjes vormen samen het ‘Legend’ pack. In dit pack bevinden zich de Fusion 2.0, de Legacy 96 en de Aria 95. Alle drie de sneakers worden afgeleverd in een frisse nieuwe colorway.

Geschiedenis van Karhu

Het begon allemaal in 1916 in Finland. Het merk werd toen ‘Ab Sport Artiklar’ genoemd en ging te werk in een kleine werkplaats in de stad Helsinki. Op de werkplaats werden sport items zoals ski’s, speren, discussen en hardloopschoenen gemaakt.

In 1920 veranderde het bedrijf zijn naam naar Karhu, dit betekent beer in het Fins. Het bedrijf groeide door de jaren heen flink uit en het merk werd zelfs gedragen door Finse atleten aan het einde van de jaren zestig op de Olympische Spelen. Zo hebben deze Finse atleten, ook wel de ‘Flying Finns’ genoemd, met de Karhu hardloopschoenen een aantal keren goud gewonnen.

Één van Karhu’s bekendste elementen op de hardloopschoenen waren de drie strepen. Deze konden op verschillende modellen van het merk gespot worden. In 1952 verkocht het merk zijn drie strepen aan het Duitse sportmerk adidas voor een klein bedrag van €1600 en twee flessen Whiskey. De strepen zijn een kenmerkend onderdeel op de silhouetten van adidas.

Image by Propermag


Nu staat het merk vooral bekend om zijn lichte schoenen, frisse kleurenschema’s en brede aanbod aan hardloopschoenen van hoog kwaliteit.

Fusion 2.0 ‘Frost Gray’ | F804108

Het eerste paartje uit het ‘Legend’ pack is de Fusion 2.0. Het model heeft een bovenwerk gemaakt van een aantal verschillende materialen. De basis van de schoen is gemaakt van mesh waarop overlays te vinden, deze zijn gemaakt van suède. Het silhouet trekt voor zijn release een gekleurd jasje aan, waarbij de kleuren wit, roze, groen en zwart samenkomen.

Verder zit er een pull tab aan de hiel en bedekt de tong zich met witte veters. Op de veters zijn nog groene accenten te vinden. Ten slotte heeft het silhouet een off-white middenzool en is het buitenzool verdeeld in twee kleuren. Zo kleuren het voor- en achterstuk van de sneaker groen, terwijl het middenstuk wit is.

Karhu 'Legend' Pack

Karhu Fusion 2.0 'Frost Gray' - Legend Pack

F804108 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders

Legacy 96 ‘Lily White’ | F806022

Vervolgens hebben we de Legacy 96. De basis van dit model is gemaakt van mesh. Hierover zijn leren overlays te vinden op de mudguard, de veters en de hiel.

Ook dit paar neemt een frisse colorway met zich mee. Zo komt de basis gekleed in een groen en zwarte jasje. De overlays zijn beige, bruin en grijs. Daarnaast zijn de veters wit met zwarte accenten.

Verder heeft het silhouet een gespikkelde off-white middenzool. De buitenzool wordt in de kleuren groen, beige en zwart afgeleverd en matcht hierdoor prima met zijn bovenwerk.

Ten slotte zit er een Karhu tag op de tong en bevat het silhouet nog een aantal brandingen die te vinden zijn over de schoen heen.

Karhu 'Legend' Pack

ARIA 95 ‘Plum Kitten’ | F803077

Het derde en laatste paartje uit het ‘Legend’ pack heeft een bovenwerk dat gemaakt is van waterafstotende nylon. Dit maakt de schoen ideaal voor de herfst. Het nylon wordt bedekt met suède overlays op de mudguard, de veters en de hiel.

Het onderstuk van de middenvoering en de toebox zijn donkerblauw. De tong en het gedeelte om de kraag heen zijn lichtblauw. Verder is de binnenvoering van de schoen roze en kleurt het bovenstuk van de middenvoering zwart.

Om het kleurenschema van het silhouet af te maken bevat de sneaker een lichtblauwe middenzool met witte spikkels en een donkerblauwe buitenzool.

Ten slotte is er op de hiel is een stuk zwart gaas te vinden en zit er op de tong een Karhu embleem. Aan de zijkant van de schoen staat ‘Karhu’ in het wit geschreven en zijn er nog een aantal brandingen over de schoen heen te vinden.

Karhu 'Legend' Pack

Karhu Aria 95 'Plum Kitten' - Legend Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Gelukkig hoeven wij niet langer te wachten op het Karhu ‘Legend’ pack. De paartjes zijn namelijk al gedropt! Ben jij benieuwd waar jij dit paar kan scoren? Neem dan een kijkje op onze releasekalender en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.