Skip to content
Upcoming

Hoe jij jouw sneakers dit najaar schoon houdt

24 oktober 2022 10:10
Hoe jij jouw sneakers dit najaar schoon houdt

Het najaar is voor sneaker-liefhebbers niet altijd de favoriete tijd van het jaar. Door het vieze weer kan je niet altijd je kicks zo schoon houden als dat ze op de eerste dag waren. Velen kiezen ervoor om dan ook wat viezere schoenen aan te trekken tijdens deze periode. Toch is het mogelijk om jouw tofste paartjes te dragen tijdens het vieze weer.

Je sneakers schoon houden is niet alleen fijn als dat het er mooier uitziet, maar je doet er ook langer mee. Zo zorg je ervoor dat het bovenwerk minder snel beschadigt door zand en kleine steentjes en als je het vaak bijhoudt zien ze er iedere dag als nieuw uit.

Schoonmaakmiddel voor sneakers

Om jouw schoenen iedere dag schoon te houden bestaan er verschillende schoonmaakmiddelen voor jouw kicks. Eén van deze merken is DFNS. DFNS heeft verschillende producten, waaronder Cleaning Wipes maar ook complete Sneaker Care Kits.

DFNS Cleaning Wipes
Beelden via DFNS
sneakers schoon houden

Naast DFNS is ook CrepProtect erg populair. Dit merk is onderhand bij iedere sneakerwinkel verkrijgbaar en zorgt ervoor dat jij iedere dag fris de deur uit stapt. Ook verkopen zij sprays waarmee jij vanaf dag één jouw schoenen beschermt voor toekomstig vuil.

CrepProtect starter pack
Beelden via CrepProtect
sneakers schoon houden

Naast deze schoonmaakmiddelen is er nog een handige tool om de viezigheid van jouw kicks te verwijderen. Philips heeft sinds kort de Sneaker Cleaner. Dit is een apparaat dat ervoor zorgt dat jouw schoenen zo schoon mogelijk worden.

Philips Sneaker Cleaner
Beeld via Philips

Sneakers die lang mee gaan

Als je wil dat jouw sneakers lang mee gaan is het belangrijk ze schoon te houden, maar ook om erop te letten wanneer je sneakers koopt. Zo creasen lederen kicks sneller dan andere materialen. Toch is zo’n bovenwerk wel makkelijk schoon te houden.

Suède houdt het langst vol in combinatie met mesh. Dit creast niet, maar is wel belangrijk om van tevoren goed in te spuiten.

Wat ook helpt met het lang goed houden van jouw kicks is GORE-TEX. Dit materiaal zorgt ervoor dat jouw schoenen niet vies worden ongeacht het weer. Zoek je dus een paartje dat regenbestendig is? Let er dan op dat ‘GORE-TEX’ expliciet vermeld staat.

Bekijk onze top vijf sneakers die lang mee gaan hieronder.

New Balance M2002R Gore-Tex Black Marathon Running

M2002RXA · Prijs vanaf €126,-

Naar alle aanbieders

Deze New Balance 2002R is niet alleen stijlvol, maar heeft ook een GORE-TEX laagje. Hierdoor hoef jij jouw schoenen minder snel schoon te maken en blijven ze in goede staat.

Air Jordan 1 Element Gore-Tex ' Light Curry'

DB2889-700 · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders

Ook deze Air Jordan 1 heeft een GORE-TEX coating. Het bovenwerk is hierdoor beschermd tegen vieze moddervlekken.

ASICS HS4-S Gel-Sonoma 15-50 Gore-Tex Aruba Blue

1201A440-301 · Prijs vanaf €64,-

Naar alle aanbieders

Deze ASICS kicks vallen goed op door de felle kleuren op het bovenwerk. Om deze kleuren goed tot hun recht te komen zit er een GORE-TEX laag over de upper.

Cold Fusion Chuck Taylor All Star GORE-TEX

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

GORE-TEX is ook te vinden op verschillende Converse paartjes. Dit bovenwerk wordt beschermd tegen vieze vlekken.

GORE-TEX X adidas Stan Smith 'Classic'

FU8926 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Ben jij een grote Stan Smith fan en draag je deze sneaker het liefst het hele jaar door? Neem dan zeker een kijkje naar het paar in samenwerking met GORE-TEX.