Skip to content
Upcoming

Hiroshi Fujiwara toont een Air Max 1 sample van zijn geschrapte ‘The Ten’ collectie

6 mei 2020 13:47
Hiroshi Fujiwara toont een Air Max 1 sample van zijn geschrapte ‘The Ten’ collectie

Hiroshi Fujiwara, een Japanse muzikant, producent en ontwerper, toont een Air Max 1 sample van zijn geschrapte ‘The Ten’ collectie. De ontwerper mocht blijkbaar, net als de Off-White ontwerper Virgil Abloh, ook een ‘The Ten’ collectie bedenken. Uiteindelijk heeft Nike besloten om de collectie van ontwerper Hiroshi Fujiwara te schrappen. Waarschijnlijk vanwege de energie rondom Off-White of de keuze aan silhouetten. In de loop der jaren heeft hij enkele voorbeelden van zijn werk laten lekken, wat niemand begreep totdat hij onthulde zijn eigen ‘The Ten’ collectie had gepitcht.

Hiroshi Fujiwara Air Max 1

De beelden die zijn verschenen uit de geschraapte ‘The Ten’ collectie van Hiroshi Fujiwara zijn van de Nike Air Max 1. Het model heeft een kleine bewerking gekregen op het klassieke model uit 1987. Het gehele silhouet van de Air Max 1 blijft bestaan, maar we zien dat Hiroshi Fujiwara een breder vetersysteem heeft toegevoegd. Deze heeft iets weg van Vigil’s behandeling op de Off-White Dunks. Ook is de Swoosh kleiner geworden en zijn technische beschrijving van het product, het handelsmerk van Hiroshi Fujiwara, verschijnt boven de air-unit. Verder bestaat de colorway uit lichtgrijs en zwart. Als we kijken naar het bovenwerk zien we dat de veters en het spatbord langs de midsole zwart zijn. Ook de midsole heeft een zwarte kleur gekregen. De overige delen zijn lichtgrijs. Als we doorgaan naar de achterkant zien we op de hiel een zwart label met ‘The Ten’ erop. Dit zelfde label komt terug in de binnenkant van de sneaker.

Of de sneaker daadwerkelijk ook zal gaan releasen is nog niet bekend. Houd daarom onze releasekalender in de gaten om meer te weten te komen over deze release. Vergeet niet de afbeeldingen hieronder te bekijken van deze Air Max 1. Volg ons ook op sociale media om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws!

Hiroshi Fujiwara Air Max 1
Hiroshi Fujiwara Air Max 1