Skip to content
Brand

Het Nike Re-Creation Program zet oude producten om in nieuwe

27 mei 2022 21:00
Het Nike Re-Creation Program zet oude producten om in nieuwe

Nike komt met een nieuwe manier van produceren, wat het creëren van een circulaire toekomst zal bevorderen. Het Re-Creation Program maakt van lokaal ingezamelde vintage en deadstock, nieuwe producten. De eerste collectie die op deze manier is gemaakt, kwam uit op 26 mei 2022, in The Grove in Los Angeles. Het Re-Creation Program is Nike’s vierde initiatief bij het streven naar een ciruclaire toekomst.

Circulaire toekomst

Nike streeft naar een circulaire toekomst, het merk heeft een aantal doelen gesteld om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dit willen ze bereiken door verschillende initiatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Move to Zero campagne en Nike Grind. Het Re-Creation Program zal zich hieraan toevoegen.

Nike Re-Creation Program

De opwarming van de aarde is een groot probleem, het zorgt voor extreme weersomstandigheden, dieren en planten sterven uit en ook de biodiversiteit neemt sterk af. Het is daarom belangrijk dat er actie wordt ondernomen om de opwarming tegen te gaan. Dat begint bij ons, de mens. Nike ziet het als zijn rol en verantwoordelijkheid om hieraan bij te dragen.

Nike Re-Creation Program

Het Nike Re-Creation Program verzameld lokale vintage en deadstock items. Van deze ingezamelde stukken maakt het merk nieuwe kleding. Waardoor een nieuw circulair bedrijfsmodel is ontstaan. Hiermee wordt voorkomen dat mensen hun kleding weggooien, in plaats daarvan worden de oude materialen hergebruikt voor nieuwe producten.

Nike Re-Creation Program
Nike Re-Creation Program

De eerste collectie is gelanceerd in The Grove in Los Angeles, met drie Nike fleece hoodies en crew silhouetten. Elk item is verkrijgbaar in zeer beperkte oplages. De kledingstukken zijn door een proces van handmatige reiniging, schilderen, naaien en repareren gegaan. Waardoor de stukken zijn hersteld tot een opnieuw draagbare staat. Daarnaast is elk stuk uniek, door de patches en het Move to Zero logo.

Nike Re-Creation Program

Het Re-Creation Program ziet afvalstromen als hulpbronnen, het hergebruik van gepatenteerde materialen en producten geeft opnieuw waarde aan oude kleding. Dit weerspiegelt de circulaire visie van Nike.

Nike Re-Creation Program

John Hoke, Chief Design Officer van Nike zegt over het nieuwe initiatief: “Nike Re-Creation highlights an exciting moment of experimentation and progression. The program exemplifies Nike’s collaborative spirit, bringing together experts in design, retail, supply chain and sustainability to strategize and learn.”

Nike Re-Creation Program

Misschien komt het Re-Creation Program binnenkort wel naar Nederland en worden er straks van onze oude kleding nieuwe producten gemaakt. Nike is niet het enige merk dat streeft naar een circulaire toekomst, ook andere merken zetten zich in. Benieuwd naar wat deze merken doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan? Lees hierover meer op onze nieuwspagina!

Wil je er zeker van zijn dat je geen informatie rondom sneakers mist? Volg ons dan ook vooral op Instagram en Facebook.