Skip to content
Newsfeed

Harlem’s Fashion Row komt samen met LVMH en creëert Virgil Abloh Award

31 augustus 2022 12:43
Harlem’s Fashion Row komt samen met LVMH en creëert Virgil Abloh Award

Harlem’s Fashion Row viert in 2022 zijn 15th anniversary en doet dit in samenwerking met LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy. De award is vernoemd naar Off-White ontwerper Virgil Abloh, die eind 2021 plots overleed. De award wordt tijdens de Harlem’s Fashion Row show uitgereikt.

Initiatief Harlem’s Fashion Row viert in 2022 zijn 15th anniversary. De agency werd in 2007 opgericht door Brandice Daniel en komt op voor designers uit de ‘black’ community. In het verleden heeft de agency samengewerkt met merken als Coca-Cola, Pandora, Covergirl en meer. Nu komt Harlem’s Fashion Row met een award in samenwerking met LVMH.

De award brengt ode aan Virgil Abloh. Op 28 november 2021 kwam het nieuw dat de Louis Vuitton fashion designer en Off-White oprichter was overleden. Abloh stond bekend om zijn persoonlijke stijl waarin streetwear en high-end gecombineerd werden. Naast zijn iconische designs zette de ontwerper zich ook in voor de ‘black community’.

De Virgil Abloh Award wordt door niemand anders dan Virgil’s vrouw, Shannon Abloh, uitgereikt. Volgens Business of Fashion wordt de prijs uitgereikt aan “Like-minded individuals who embody Virgil’s spirit, brilliance, and vision, through invaluable contributions to culture, community, and innovation.”

Dit jaar mogen onder andere actrice Issa Rae, mode-schrijver Robin Givhan die een boek over Virgil schrijft, damesmode-ontwerper Sergio Hudson, stylist Ade Smuel en Janet Jackson de prijs in handen nemen.

Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen zien? Neem dan een kijkje bij onze nieuwspagina. Vergeet ook niet Sneakerjagers te volgen op Instagram en blijf up-to-date van de laatste releases.