Skip to content
Upcoming

De bekendste films uit de 90s met geniale sneaker placements

18 februari 2021 22:00
De bekendste films uit de 90s met geniale sneaker placements

We hebben weer een 90s blog voor jullie! Dit keer vertellen we jullie over de coolste product placements wat betreft sneakers in de films uit de 90er jaren. Een paar kennen jullie eventueel al, maar we hopen dat we jullie toch nog kunnen verassen met sneaker placements die jullie misschien helemaal gemist hebben. Vaak worden product placements zo gedaan dat de kijker het helemaal niet doorheeft dat ze eigenlijk een reclame kijken. Echter betekent dit niet dat men niet beïnvloedt wordt. Zo hebben ook de volgende films, grote veranderingen en nieuwe hypes in de sneaker-wereld teweeg gebracht! We hebben ook nog geprobeerd om de sneakers uit de films, of vergelijkbare sneakers, voor jullie te vinden, zodat jullie ze ook direct kunnen kopen als jullie net zo geïnspireerd waren als alle andere mensen in de 90s!

Forrest Gump (1994)

Forest Gump Adidas Cortez

We beginnen met een van de meest bekende sneaker placements, namelijk die van Nike in de film Forrest Gump uit 1994. In deze film krijg de hoofdrolspeler Forrest Gump, gespeeld door Tom Hanks, een paar witte en rode Nike Cortez sneakers van Jenny. Na een gebroken hart, veroorzaakt door dezelfde Jenny, besluit Forrest drie jaar door de United States te rennen. En dit doet hij natuurlijk op de Nike Cortez sneakers! Betere reclame dan dit bericht: ‘met deze sneakers kun je drie jaar blijven rennen ‘ kan je eigenlijk niet krijgen.

Nike Classic Cortez Leather OG Womens - White Red Royal

807471-103 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

Batman Returns (1992)

Batman staat natuurlijk vooral bekend om zijn coole zwarte gear, die hij gebruikt om misdaad te bestrijden. Wat veel mensen echter niet weten, en verwachten, is dat de schoenen van Batman in de film Batman Returns (1992) eigenlijk Nike Air Jordan VI sneakers waren. Ze zijn ontstaan door een gave samenwerking tussen Nike en Warner Bros.

 Nike Air Jordan VI batman returns
1989batman.Com

Air Jordan 6 Retro 'Carmine'

CT8529-106 · Prijs vanaf €137,-

Naar alle aanbieders

Back to the Future II (1989)

Back to the future II 1989 Sneakers Nike Air Mag
Back to the future 2 poster

Wie Back to the Future II (1989) heeft gezien, zal zich deze sneakers wel herinneren. In de cult-film Back to the Future II spelen deze schoenen namelijk een grote rol. Ze worden gedragen door de hoofdpersoon Marty, en in de film kunnen de veters van deze sneakers zichzelf ook binden. Hun futuristische look heeft veel aandacht getrokken, en een grote invloed gehad op nieuwe sneaker trends. Deze schoenen zijn ook werkelijk te koop maar, schrik niet, ze gaan voor duizenden euros weg. In 2011 zijn ze op de markt gebracht met een limited opgave van 1500 stuks.


George of the Jungle (1997)

Nike was misschien niet heel subtiel met zijn advertentie van de Nike Air More Uptempo in George of the Jungle (1997), maar deze sneaker placement heeft desalniettemin het effect gehad wat Nike wilde: sales gingen gigantisch omhoog. Misschien ook juist omdat ze niet om het feit dat ze adverteerden omdraaiden, dat mensen er ook de lol van in konden zien, en ze het eerder leuk dan vervelend vonden. Het moment waarop George de doos openmaakt, wat eerder op een reclame lijkt dan een filmscene, zie je in onderstaande video vanaf 00:24:

Nike Air More Uptempo

414962-002 · Prijs vanaf €238,-

Naar alle aanbieders


Space Jam 1 (1996)

De film Space Jam bevat meerdere Jordan cameos, waaronder van de IX en de X, maar de meest bekende zijn toch de Air Jordan XI “Space Jam”. Michael Jordan zelf droeg deze sneakers in de film, waardoor de schoenen grote bekendheid en begeerdheid hebben gekregen. Na de film heeft deze sneaker nog vaker andere releases gehad, maar het “Space Jam” silhouette is nog steeds een van de meest begeerde XI modellen.

Air Jordan 11 WMNS Retro 'Jubilee'

AR0715-011 · Prijs vanaf €138,-

Naar alle aanbieders
Space jam 1 sneakers 1996

The Basketball Diaries (1995)

The Basketball Diaries (1995) was een drama film, met niemand minder dan Leonardo Di Caprio in de hoofdrol. Hij was vaak te zien met Converse Chuck Taylor All Star Core Hi sneakers aan zijn voeten. En gezien het niet per se verkeerd was (en nog steeds niet is) om er uit te zien als Caprio, hebben de schoenen als een fantastische reclamemogelijkheid gediend voor deze timeless classics.

Converse CHUCK TAYLOR ALL STAR CORE HI

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Converse the basketball diaries

Robin Hood: Men In Tights (1993)

Robin Hood: Men In Tights (1993) is waarschijnlijk niet de film waarin je een sneaker placement zou verwachten. Maar ze hebben het toch gedaan, en goed ook! In de onderstaande clip kun je zien hoe ze op briljante wijze de Reebok Pump Omni Zone in de film wisten te verwerken.

Reebok Pump Omni Zone II Schoenen

G57539 · Prijs vanaf €200,-

Naar alle aanbieders

In deze blog hebben we de beste sneakers uit de 90er jaren voor jullie op een rijtje gezet. Krijg je nou net als wij niet genoeg van de 90s? Kijk dan ook naar onze andere blogs, zoals deze over de meest iconische sneakers van de 90er jaren, met daarin natuurlijk ook de bekende Fresh Prince of Bel Air sneakers.