Skip to content
Upcoming

Footshop viert de release van de Nike Air Max BW ‘Persian Violet’

21 september 2021 12:39
Footshop viert de release van de Nike Air Max BW ‘Persian Violet’

De Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ kwam voor het eerst uit in 1991. Nu, dertig jaar later, komt dit model in precies dezelfde colorway opnieuw uit. Sneakerwinkel Footshop is groot fan van dit silhouet en viert de jubileumrelease dan ook groots.

Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ | DJ6124-001

De Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ heeft een opvallend kleurenschema. Het bovenwerk bestaat uit zwart, wit en paars.

De paarse ‘Persian Violet’ kleur komt terug op de tong, de voering, de kraag, de Swoosh en de tussenzool. Door de combinatie met zwart en wit, vallen de paarse elementen direct op.

De witte kleur komt alleen maar terug op de middenzool, de hielkap en de lederen overlay die rondom het bovenwerk loopt. De rest van dit paartje is zwart, inclusief de veters en buitenzool.

Bij Footshop kan je meedoen aan de raffle om kans te maken op dit paartje voor €149,00.

Nike Air Max BW 'Persian Violet'

Nike Air Max BW 'Persian Violet'

DJ6124-001 · Prijs vanaf €195,-

Naar alle aanbieders

Footshop viert de release

Om het dertig jarig bestaan en de re-release van de Air Max BW te vieren heeft Footshop uitgepakt. De sneakerwinkel keek terug naar de drop van de OG variant in 1991 en de culturele stempel die het achterliet in de muziek- en kunstwereld.

Footshop’s project

Met het project van Footshop bieden ze uiteraard een eerbetoon aan de sneaker zelf, maar ook aan de Rotterdamse gabber subcultuur en de Britse grime scène. Deze subculturen worden tot op de dag van vandaag nog steeds met dit silhouet geassocieerd.

De sneakerwinkel heeft verschillende getalenteerde personen uitgenodigd in een ruimte met twee witte kubussen. Deze kubussen representeren de twee muziekgenres, gabber en grime. Door de muziek en door elkaar werden de creatieve processen van de kunstenaars beïnvloed.

Uiteindelijk werden de twee witte ruimtes helemaal bekleed in kunst. Elke ruimte werd in vier delen gedeeld, waardoor er in totaal acht losse schilderijen ontstonden. De schilderijen zullen worden geveild en de opbrengst gaat naar Charita detem, een non-profit organisatie. Deze organisatie zorgt voor benadeelde jongeren, vooral uit pleeggezinnen, en helpen hen om hun talenten te ontdekken.

Footshop project
Footshop Nike Air Max BW

Voor de muziek heeft Footshop contact opgenomen met het Tsjechische techno duo, Fractions. Zij hebben een gabber track gemaakt dat geïnspireerd is op het eindeloze nachtleven van Rotterdam in de jaren negentig. Huclberry verzorgde een authentieke Londen grime sound dat geïnspireerd was op ‘Bonkers’ van Dizzee Rascal.

Persian Violet project

De artiesten die je op de afbeeldingen ziet zijn Matej Olmer en @rokenroller. Zij representeren twee verschillende generaties artiesten met roots in graffitikunst.

De kunstwerken van het project van Footshop voor de re-release van de Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ zijn te bewonderen in de winkel in Praag.

Nike Air Max BW
DJ6124-001
All images by Footshop

De Nike Air Max BW ‘Persian Violet’ is via een raffle bij Footshop verkrijgbaar. Je kan je inschrijven tot en met donderdag 23 september om kans te maken op dit authentieke paartje. Houd de Instagram-pagina van Footshop in de gaten om het project te supporten en om te bieden op de kunstwerken.


Wil jij altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en Twitter en download de Sneakerjagers app. In de app kan je de releasekalender in de gaten houden en onze blogs lezen.